ubuntu ne kadar iş görür + ları ne - sileri ne

Windows alışkanlıkları olan biri için linux'a geçmek gerçekten zor biraz. Özellikle internetin yoksa. Bende yıllarca windows kullandım. Aslında benim linux'a geçme nedenim windows'a ne para vermek nede korsan kullanmak istemeyişimdendi. Bende ubuntu'yu kurdum. Dedim ne olursa olsun bi daha windows kurmak yok dedim. Sonra hep ubuntu kullandım ama ilk günler çok sıkıntılıydı. ilk 1 ay boyunca ne film izleyebiliyordum, ne müzik dinleyebiliyordum... çünkü kodek paketleri hazır olarak kurulu gelmiyor. internetinde olmayınca kötü oluyor. (Bu açıdan ubuntu değilde linux mint kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü tüm programlar hazır olarak geliyor.) internetim olmadığı için kodek paketlerini kuramadım. internet kafeye gidip indirdim ama linux'ta program kurmak işkenceydi resmen. çünkü sürekli eksik paket hatası veriyor. Windows'ta her program ihtiyaç duyduğu paketlerle birlikte hazır olarak exe haline getiriliyor. ama linux'ta çoğu zaman programın ihtiyacı olan paketler hazır olarak verilmiyor. bunları senin kurman bekleniyor. ama internetin varsa yazılım yöneticisinden bunlarla hiç uğraşmadan gayet kolay bir şekilde program kurabiliyorsun. Linux'ta windows'ta olduğu gibi C:/ sürücüsü D:/ sürücü diye ayrılmıyor. Bir tek kök klasör var ve tüm diskler oraya bağlı. Windows ile Linux'un benzer yönleri var ama ikisi farklı işletim sistemleri. O yüzden geçiş döneminde sancılar olacaktır. Sonuçta alışkanlıklarını terkediyorsun.

Ama Linux'a alıştıktan sonra yani öğrendikten sonra o kadar kötü bir işletim sistemi olmadığını anlıyrosun. Mesela ben linux kullanmaya başladım başlayı virüsün ne olduğunu unuttum. hiç virüs bulaşmadı. bu açıdan kafam rahat. gayet güvenli bir işletim sistemi. windowstan kat kat güvenli bir sistem. ve gönül rahatlıığıyla kullanabiliyorsun. korsan derdi, serial arama derdi falan yok, vicdan azabı yok. eğer bir programcıysan kodlarıyla oynayabiliyorsun. Tamamen açık kaynak kodlu bir sistem.

Nero gibi programları sorun etme. Linux'ta ona alternatif olabilecek harika programlar var. Photoshop'un alternatifi gimp ama o yazılımda photoshop'a alışanlar için biraz zor gelebilir. Hangi dilde programlama yaptığını bilmiyorum ama QT geliştirme ortamı var. ve büyük bir program. C++ ile geliştirme yapabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…