UFO için uzatma kablosu

emreayazli

Üye
Odamda aktif olarak sürekli çalışan bir UFO mevcut. Ana sigortadan UFO için özel hat çektirdim. Fakat alan müsait olmadığı için UFO'yu odanın diğer kısmına taşımak zorunda kaldım. Dolayısıyla seyyar kablo aldım. Şu an kullandığım kablo 3x1,5 mm. Bugün seyyar kablodan bir yanık kokusu aldım, çıkarıp baktığımda uç metal kısmının normalin üstünde bir ısı ürettiğini ve kablonun aşırı şekilde ısındığını fark ettim. Yeni bir seyyar alacağım fakat hala endişem var. 3x2.5 kaldırır mı acaba?

Son düzenleme:
Ufolar kablo ve fiş/priz düşmanıdır min. kullanmanız gereken kablo kalınlığı 2.5mm. dir bu kalınlıkta bile ısınma söz konusu olabilir. Fiş olarak yüksek akımlara dayanıklı endüstriyel fişler var onlardan kullanın.

Örnek;

9617562599474.jpg

Ufolar kablo ve fiş/priz düşmanıdır min. kullanmanız gereken kablo kalınlığı 2.5mm. dir bu kalınlıkta bile ısınma söz konusu olabilir. Fiş olarak yüksek akımlara dayanıklı endüstriyel fişler var onlardan kullanın.

Örnek;

9617562599474.jpg
10241356202034.jpg

Şu şekilde 3x2.5 seyyar satılıyor. Bu işimi görür mü, yoksa kendim parça parça mı alıp yapayım sizce?

@emreayazli, uzatma fişi yanında prize kadar gelen hattın da 2.5mm lik kablo ile çekilmiş olması gerekir.
Elektrikli ısıtıcı için çekeceğimi söylediğimde gelen elektrikçi yeterli olur bu diyerek 1.5mm çekti ama zararı olur mu? 4 ay o prizde kullandım sıkıntı olmadı, seyyarı o prize takıp kullanıyorum 1 aydır. 1 ayda kablo yandı.

Normalde yüksek watt çeken cihazlara 2.5mm kablo çekmek gerekiyor. Dışarıdaki kablonun ısındığını fark ettiniz de aradaki kablo da muhtemelen ısınmıştır! Isıtıcının gücü ve çalışma süresi çok çok uzun olmuyorsa (termostatlı ise) idare edebilir. Güvenli olması açısından 2.5mm daha iyi.
Yani 1.5mm gelen kabloya 2.5mm ara kablo pek mantıklı değil!

Ben de 2,5 luk topraklı kablo tavsiye ediyorum. Kablo kadar önemli diğer hususlar; fiş ve prizlerde gevşeklik olamamalı, bağlantı noktalarında sıkı bağlantı yapılmalı kablo yüksüğü kullanılmalı, fiş ve prizlerin akım taşıma kapasiteleri uygun olmalı (kaliteli ürün), Ufo ve kablolar hava ile soğumaya imkan bulabilmeli.

Forum istatistikleri

Konular
129,903
Kullanıcılar
452,787
Son üye
Azemm333
Geri