unvan

gamsız

Üye
Katılım
27 Eyl 2006
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar belki size sacma gelebilir ama ben yurddisinda dogdum ve butun is hayatim hollandada gecdigi icin biraz tukiyedeki adlandirmalardan cahilim

soruma gelince, tekniker, keknisyen, montor, muhendis, diye adlandirmalarla karsilasiyorum bunlarin tam olarak aciklamasi nedir ne is yapana kulanilir, mesela adam ben muhendisim diyor ama yaptigi isi anlatinca benim gozumde makina tamircisi oluyor :rolleyes:

bana meslegin ney diye sorduklarinda ne diyeceyimi bilemiyorum siz bir isim verirseniz sevinirim yaptigim ise gelince ben 400 tamircisi olan avrupa genelinde fabrikalarda bakim, gelistirme, teknik duzenleme, islerini ustlenen bir firmada, Mekanik elektik elektronic arizalari cozumluyorum, makina gelistirme gibi projelerdede bulunuyorum. simdi ben teknikermiyim yoksa teknisyenmi yada moturmu ama tamirci oldugum kesin :)
 
bahsetmiş olduğunuz ünvanların bir çoğu için bitirmiş olduğunuz okul ve bölümün size vermiş olduğu ünvanlardır. örnek olarak elektrik mühendisi olan bir arkadaşımız üniversitelerde lisans eğitimi veren elektirik mühendisliği fakültelerini bitirmiş olması gerekir. makine teknikeri olan bir kişi önlisans makine bölümü mezunudur. diğer montör şef ustabaşı vb. ünvanlar ise çalıştığı yerde yapmış olduğu işe göre aldığı ünvanlardır.
 
Enteresan istisnalar var tabii ki bu ülkede. Mesela Teknik Eğitim Fakültesinde 4 yıl lisans düzeyinde eğitim alan teknik öğretmenler, özel sektörde çalıştıklarında, kendilerine teknisyen veya yüksek tekniker gibi yakıştırmalar da yapılmaktadır. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,062
Mesajlar
922,930
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst