UPS arızası

sasen1

Paylaşımcı üye
Arkadaşlar inform 625A Ups' imin RFP50N06 mosfetleri yanmıştı .Malzemecilerde aynısı bulamadım.Bir tanesi FQP50N06 olur dedi verdi.Onları taktım şimdide ups i açınca testini yapıyor ve akü boş (kırmızı) ışık yanıyor.Acaba mosfetler mi uymadı.Yoksa başka neden olur?Aküyü de ölçüyorum 13v gösteriyor.

büyük bir ihtimalle başka yerde sıkıntı vardır vermiş olduğunuz mosfetlerin arasında güçleri dışında bütün özellikleri aynı biri 120 w biri 131 w

anlamadığınız nedir? mosfetler aysı sayılır aralarında 10 w lık bir fark var

aküyü ölçtüğünüzde 13 v görmüşsünüz
1-aküyü nasıl ölçtünüz yükte mi yüksüz mü
2-ups de kaç adet akü var
eğer aküyü yüksüz ölçtüyseniz yük bağlayarak ölçünüz birde aküye gelen iki kabloyu aküden söküp ölçünüz ups şarz ediyormu diye kablolarda ortalama 14v görmeniz gerekiyor

Aküyü söktüm ölçtüm 13v gösteriyor.
Aküye gelen kablolarda 13.70v var.Yani şarj için Elektrik geliyor.Ancak yükte ölçemiyorum çünkü ups devreye girmiyor.Dediğim gibi Ups i açınca testini yapıyor ve akü boş ışığı yanıyor.Fişi çektim ups kapanıyor.Acaba Ifrz24n ve lm 317 yi de söküp ölçsem mi onlardan kaynaklanabilir mi?

ıfrz24n transistörlerini ölçerseniz kesin emin olursunuz fakat akünüze yük bağlayıp ölçmenizde yarar var örneğin 12v ampül vb. akünüze bağlayın 10-20 dk. çalıştırın ve o çalışma esnasında akünüzü öçerseniz kesin emin olursunuz.

Aküyü çıkarttım ,diğer tunçmatik ups deki aküyü taktım.Aküden kaynaklanmadığını gördüm .Akü sağlam.IFRZ24N i söktüm ölçtüm o da sağlam.

LM317T yi de değiştirdim.Ancak hala akü boş konumunda gösteriyor ve ups devreye girmiyor.Sizce nereyi kontrol etmeliyim.L7805AVC yi ölçtüm giriş 12,4 volt geliyor çıkış 4,9v olarak çıkıyor?Normal gözüküyor .Belki de sorun çok basit bir yerde ama bulamıyorum.Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…