ups güç kaynağı çalışmaması

maryo50

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
35
elimde ups güç kaynağı var üzerindeki veriler 12v 7 amper yeni akü aldım 12v 4.5 amper akü bağladım fakat çalışmıyor 7 amperlik ups e 4.5 amper bağladığım için çalışmama durumu söz konusu olur mu? yada devresi bozuk olabilir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ondan olmaz. aku cabuk dolup bosalir o kadar.
ups nin calistigindanemin misiniz
 
çalışıyor ama fişe takıyorum taktığım lamba sürekli yansın diyorum bir süre sonra elektriği kesiyor.
 
Biraz daha detaylı anlatmalısın taktığın lamba 220 volt girişine mi takıyorsun süre ne kadar.Elektriği hemenmi kesiyor yoksa buzzer hızlı hızlı ötüp sonra mı kesiyor.Hangi aküde denedin.Bir sürü soru
 
kusura bakma ama cok muglak konusuyorsun. az daha aciklamalisin.
eger 220 volt cikisina taktigin lamba ise aku bitiktir birak sarj etsin. eger sarj olmuyorsa akuyu degistirecesin.
 
Merhaba.Hayır,aküden olmaması lazım.Çünkü mantıklı olarak da düşünülürse eğer,7 amperlik olanı,tam kullanıldığı sırada 4.5 amper-h kapasite değerine ister istemez düşebilecektir.Bu anda destek vererek çalıştırdığı bu yük 4.5 amperden düşükse ups inverterini destekleyecek,değilse hızla buzzeri ötüp tam devreden çıkacaktır.Ups arkasında 220 vac çıkış prizinin yanında otomat sigorta (Üzerine basılınca tekrar kurulan) bulunur.Bu atmış ve resetlenmemiş de olabilir.

Bir de 12 volt inverter girişinde cam sigorta (İnverterin max.olarak çekeceği akım kadar) bulunur.Öncelikle bunun atıp atmadığı kontrol edilmelidir.12 volt,4.5 amper-h sadece destek süresini yüke göre (Anma çıkış değerini aşmayan yükler için) biraz kısaltmış olur,hiç çalışmaması ise bundan dolayı olamaz.Ama inverter devresi tam bozulup devre dışıysa bu durumda hiç çalışmayacaktır.Son olarak da ups kendi şarj devresi 4.5 amperlik aküyü şarj ediyor mu,akü bağlantılarından şarj ettiğini avometre ile ölçerek test ettiniz mi? Bir de şarj devresi 0.7 A verecektir,4.5 amper için 0.45 A kural olarak gereklidir.Bu da bir sakınca (Akünün sağlığı,saykıl ömrü açısından) teşkil edebilir.(Bunu tam olarak da düşünmezseniz eğer bir mesele yoktur) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
eger ki 220 girisine lamba takip calistirdi ise bir sure sonra lamba sonuyorsa ama yavas yavassa aku bozuktur, ya da bostur. bildigim kadari ile yuk az diye hicbir guc kaynagi kendini kapatma gibi bir sey olamaz, bu durum sadece psu larda olabilir, o da 5 volt cikisindan guc cekilmezse 12 volttan enerji alamamaniza sebep olur ki 10k direnc ile cozuluyor:)
akuyu ve devredeki sigortayi kontrol etmek lazim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Geri
Üst