USB Arıza- Harici Enerji

Maalesef açmadı. Verilerimi yedekleyebilsem, format atmayı göze aldım Yıllara yayılan bu durum artık canımı sıkmaya başladı.

Bu arada yaptığım devreyi de gözden geçirmem lazım çünkü çalışan bilgisayarda çalışmadı. Sizin dediğiniz gibi arıza takibi için ana kart şemasını incelemeye başlayacağım olmazsa.

Verileri yedeklemek için, harddiski söküp başka bir makinede yedekleyebilirsin.

Ben olsam format'tan önce mevcut hdd'yi söküp, geçici bir hdd'ye herhangi bir windows kurmayı denerdim. Kurulamıyorsa usb beslemelerini kontrol ederdim.

İlginiz için teşekkür ederim. >Arızayı tam olarak çözemedim yüzde 99 donanımsal. Şimdilik anakart tamir risk ve maliyetine girmemek adına bir arkadaşında tavsiye ettiği gibi adaptörlü usb hub aldım internette uygun fiyatlı çipli model diye satılanlardan. Benim kurmaya çalıştığım devre hiçbir şekilde besleme kısmı bilgisayarın usb si ile bağlı değildi tamamen haricen besleniyordu belli ki bu çalışma prensibine uygun değil. Diyotlu farklı bir devre vardı onu da denemedim muhtemelen satın aldığım sistemle benzer bir prensibe sahip olabilir.

Bilgisayarda veya laptopta içindeki enerji ve veri kablo bağlantı uçlarında sorun olabilir.Ben de kasayı açtım bastırdım düzeldi.İstersen sen de kontrol et!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…