İnsan ihtiyaçları sınırsızdır, çözümler de öyle. Ancak çözümlerin bir sıralaması vardır. Ucuz, basit, feragat, pahalı ve çok pahalı şekilde.
Öncelikle arabanızın garantisinin devam ettiğini söylediniz. Bu nedenle elektrik aksamına birebir müdahale edemiyorsunuz. Bana göre sigorta paneline mevcut park kitini bağlamanın garantiyi bozacagını düşünmüyorum.
Evet Gsm kiti sim kart olayı pahalı. Ama isteğinizi birebir yerine getirecek sistem.
RF olayı sadece belli mesafede işinizi görür. Daha yüksek mesafeler isterseniz aracınıza kocaman bir telsiz anteni gibi bir anten takmalı ve belki de bu sistem gsm modülünden daha pahalı hale gelebilir.
Park modülünde garanti işini iyice araştırmalısınız bence.
Eğer riskli alanlarda da ara sıra çalıştırmak sevdasından vazgeçip sadece araç sürüş halindeyken kullanmak isterseniz yine elektrik aksamına müdahale ederek, araç çalışınca 12 volt bulabileceğiniz bir bağlantı tespit edip kameranın çakmaklığa takılan usb adaptörünü oraya takabilirsiniz.
Dip not: Aracınız yeni bir araç ve oradaki usb-c çıkışı aslında güçlü olması lazım ve kamerayı da çalıştırması lazım ama yapacak bir şey yok. Kendi aracımdan örnek vermek gerekirse bir adet önde klasik vitesin orada çakmaklık girişi bir de kolçağın içinde çakmaklık girişi var.
Öndeki çakmaklık girişinin enerjisi hiç kesilmez araç çalışsa da, çalışmasa da. Nonstop.
Kolçağın içindeki çakmaklık aracın kapıları kumandadan açılınca enerji gelir, araç çalıştığı sürece enerji olur, sürüş bittiğinde eğer kapıları kilitlemez isem yaklaşık 15 dakika sonra kapanır, kapıları kumandadan kilitler isem de kilitten 25-30 saniye sonra enerjisi kesilir. Aracın orjinali böyle. Benim kameram işte o kolçak içindeki çakmaklık hattına bağlı.