USB kontrol kartları ve dizüstü bilgisayarlar

Pekii onların fiyat belirleyip ona vergi hesapladığını nasıl anlıyoruz. Hemen kendi ekstremizi falan mail atıyoruz ? Kime nasıl gönderiyoruz maili

Kargo ile gelen paketin üstündeki rakama inanmadığı takdirde kendileri paket içindeki ürünün piyasa fiyatına bakarlar. Sonra belirledikleri fiyatı ve olayı senin adresine bir ihbarname ile bildirir şu adrese alım bilgilerini mail atabilirsin derler. Eğer sen satıcı ile konuşup fiyatı düşük göstertmediysen sorun yok. Aslanlar gibi onların adreslerine belgeleri beyan edersin.

Mail adresi zaten belli. Zimmete alındı falan diye bir şey gördün mü sana tebligat yapılmasını beklemeden ilgili adrese belgeleri yollarsın. mail adresi ptt nin gonderi takip sayfasında var.
 
Son düzenleme:
özel kargo şirketi veya ptt yi arıyorsun kargonu soruyorsun gümrüğe takıldıysa senden vergiyi ödemek için yetki belgesi, gelen ürünlerin ödeme ekstresini (aldığınız sitedeki link versenizde olur) ve açıklamasını istiyorlar.
eğer linki verirseniz o ürünün daha düşük fiyatlı linkini verirseniz vergi onun üzerinden kesiliyor (avrupa ve amerikadan %18 çinden %20)
 
CNC için kesici uçlar (Hangi malzemeye hangi uç, nerden alınır, fiyatlar...
#487


 

Merhaba, Özel şirketlere telefonla ulaşılabilir belki, ancak ptt ye ulaşabilene denk gelmedim.
Daha düşük fiyatlı linki kabul edeceklerini sanmıyorum. Kendi aldığınız ürünün alım sayfasını isterler ki, kredi kartı ödemesi ile aynı rakam olduğunu görsünler.

Bazen tam sınırda alım yapmışsınızdır. euro ve dolar paritesi oynadığında ürün elinize geçtiğinde 75 euro yu aşmış olabilirsiniz. Bu durumda aldığınız tarihte 75 euronun altında kaldığınızı ispatlamak için alımı yaptığınız tarihteki alım sayfasını göndermeniz sizin yararınıza oluyor.
Saygılarımla
 

Ben kendi yaşadıklarımı anlattım. DHL ile iki sefer ürün aldım ikisinde de link, ürün açıklaması ve gümrük işlerini hallatmeleri için imzalı kağıt yolladım. PTT ilede aldım ama daha hiç gümrüğe takılmadım. PTT ile gelen kargoyu int sitesinden detaylı takip edebilirsiniz daha ülkeye giriş yapmasa bile
Bütün kargoları altta ki link ilede takip edebilirsiniz android uygulamasıda mevcut
http://www.17track.net/tr/
 
Uzakdoğu alımlarında çok aciliyet yok ise normal posta öneriliyor. Diğerleri hem pahalı hemde gümrüğe sevk edilip depo parası vs gibi masraflar çıkar deniyor. Uzak doğu alışverişim 4-5 adet oldu bende takılmadım. Gerçi hep limit altında kalmıştım .
Takipli gönderiler sizin verdiğiniz link ve ptt nin gönderi takip sayfasından da takip edilebiliyor.
 

gümrüğe takıldığında 1 hafta içinde halledersen ardiye parasını almıyorlar
 
Gumruge takilinca adresinize ihbarname gonderiyorlar.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Beni parçaladılar 10 sene önceydi sanırım 220 dolarlık ürün bana o zaman 850 tl ye mal olmuştu.Aklıma geldikçe canım yanar
Benim de unlu bir dhl hikayem var. Spindle ve vfd getirtmistim. Onlar da bana epey pahaliya patlamisti. Fazladan 1 ay ve 150 dolar.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…