Doğru cevap bu sanırım. Ben de kendi evimizde yaşadığımızı anlatayım. Zaman içinde tüplülerden ledlere geçince bir tv ve alıcısı boşta kaldı. Evde her odaya gereksiz bir şekilde müteahit kablo koymuş. Birini zaten biz hali hazırda kullanıyorduk. Ben de boş bir odada çalıştırayım bu eskisini ne güzel dedim. Ara kablo yaptım konnektörlü makaronlu bantlı falan boş özen gösteriyorum. Tepki yok alıcı hiç kanal göstermedi. Evin kapısının arkasında bir kutu var eve gelen telefon kablosu var tv kabloları da oradaymış onu açtım.
Eveeet, hayırlı olsun 5-6 tane boş kablo hepsi siyah falan bir de başka yönden gelen beyaz bir kablo. Sonra öğrendim merkezi sistemden her daireye haklı olarak bir kablo çekiyorlarmış. Cimrilik bir yana başka bir seçenek de yok 8 katlı bir apartman için kablonun kalınlığı ve tabi maliyeti falan en alt kattakini de düşünmek lazım.
Sonuç olarak hangi odada izlemek istiyorsan ona takıyormuşsun yukarıdan gelen kabloyu. Çoklayıcı aldım inat ederek düzgün çalışmıyor birinde çıkan kanal birinde çıkmıyor falan en son onu iptal ettim. Aletleri yakma ihtimalin de varmış o işe girmenizi de tavsiye etmem. Uydu aleti yokken anten gibi çalışsın diye ben de denemiştim tesisattaki kabloyu az buz bir şey çekmişti, sizin durum da odur.
Kaçırdım mı bilmiyorum ama en azından sizin de bir odaya halihazırda yukarıdan gelen hattın bağlı olması lazım yoksa da bir kutu sizde de vardır illa ki.