uydu receiver hk.

Katılım
23 Ocak 2011
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
38
merhabalar ,
dün akşam dvd izlemek için receiver cihazı kapatıp cd izledim. bir süre sonra uyduyu açmak istedim. stv çıktı ve oradan da diğer kanalları arayım derken sinyal yok uyarısı vermeye başladı. hiç birşey yapmadan, sonra kanalları gezerken bile sinyal yok uyarısı verdi.

2çanak anten kullanıyorum. 1. olan türkiye diğeri ise saudi arabistanı izlemek için almıştık. kontrol ettiğimde hotbird de sinyal seviye ve kalitesi uygun ama türk uydularında sinyal seviyesi 90-94 aralarında değişiyor . ama sinyal kalitesi hiç yok. yani sinyal alamıyor . acaba basit olarak ne yapmam gerekiyor ... belki bilemediğim gözümden kaçan nokta vardır.

saygılarımla
Selman Güleç
konya

not:
umarım uygun yerde konu açmışımdır...
 
Merhaba,

Öncelikle basit kontrolleri yapın.
Çanağın ucunda takılı olan lnb adlı parça yerinde duruyormu.Gevşekse zaman zaman rüzgar vb.. sebeplerle çıkabilir. LNB-receiver arasındaki kablo bağlantısını güzelce kontrol edin. Kabaca çanağınızı kontrol edin, çatıda ise yönü yine rüzgar vb.. sebeplerle dönmüş olabilir. Birden fazla çanak varsa ve diseq kullanılıyorsa bu parça olmadan receivere direk kablo bağlantısı yaparak kontrolü tamamlayın.
Tüm bunlardan sonuç çıkmazsa receiverin içindeki devre kartında problem olabilir.En basitinden bir kondansatör şişmiş ve görevini yapamıyor olabilir.

Kolay gelsin...
 

öncede problem olmuştu .fabrika ayarlarına döndürdüm sinyal yok diyordu . anten kurulum menüsü vardı buradan diseq kapalı seçildiğini gördüm . açık veya diseq 1 deyince sinyal almıştı .aynısı deniyorum ama yok.

hotbird de sinyal seviye ve kalite güzel . 1c 2b 2c birde astra 3a diye bir uydu var bu turksat 3a diye biliyorum ama bunlarda sinyal kalitesi sıfırda oynama yok... (bu sorun kondansatör ün şişmesinden de kaynaklanabilir im ki ? ) yabancıyı arayabildiğine göre sorun ciddi değil diyorum ama bilemiyorum...

bu antenlerden mi kaynaklanıyor... dayım geliyim dedi hani basitse onu buraya kadar yormayayım diyorum ama sorun beni aşacak gibi ...

saygılar
selman
 
Merhaba,
Turksat dışında, mesela Hotbird uydusundan ya da başka bir uydudan yayın alabiliyor iseniz kondansatör vb.. bir problem yok demektir,receiveriniz sağlamdır.

Yazdılarınızı tekrar gözden geçirdim. Bu anteni sizden başka kullanan yok diye düşünüyorum.Ortak bir tesisat varsa,sizden başka kullanan, o kişideki benzer bir durum varmı kontrol edebilirsiniz.

Tavsiyem, receiverda disecq ayarlarını kontrol etmeniz. UYDU isimlerinin bulunduğu menüde (Turksat,Hotbird,Astra vs..) disecq ayarlarını kontrol edin.
Sadece Disecq satırlarında farklılık olmalı. Mesela Turksat Disecq 1,Hotbird Disecq 2 ya da A,B şeklinde sıralı olarak gider.

Son çare olarak Disecq1 ya da Disecq OFF olarak ayarlayıp Turksat anten kablonuzu direk receivere bağlayın.

Sonuç alamazsanız sinyal yüksek olmasına rağmen kalite sıfır yazdığınızdan dolayı LNB yuvasında hafifçe oynamış olabilir, kontrol etmenizde fayda var.

Dipnot olarak Turksat LNB'niz 3-5 senelik eski bir LNB ise, bozulmuş ya da içine su girmiş bile olabilir. 10 küsür liralara yeni bir tane edinmenizde fayda var.

2 farklı yerdeki antende Turksat uydusu için sinyal seviyesi düşük kanallarda yayında kırılmalar oluşuyordu,bazen söylediğiniz gibi %90 sinyal 0 kalite gibi durumlar oluyordu. LNB değişikliği ile sorunlar ortadan kalktı.

Yazdıklarım çare olmazsa receiverinizin markasını uyduların sinyal seviyelerini ve ayar ekranlarına ait birkaç resim ekleyin mesajınıza mutlaka yardımcı olan bir arkadaş çıkacaktır.

Selamlar...
 
merhabalar ,
antenin ana bağlantı yerinin oynadığı ve biraz yönünden çıktığı için sinyal alınmadığını farkettik ama bu soruna gelinceye kadar tüm olması muhtemel herşeyi test ettik . ama en kolay olan antenin yönünü kontrol etmeyi düşünemedik. switch lerde , kablolarda, cihazda sorun olabilir diye tüm herşeyi kontrol ettik ...

birde dijiturk uyumlu cihazı kırdırıldı . yani düz uydu izlenmesi için yazılım mı atıldı bilmiyorum , yani kartsız izliyorum . bu cihazı ayrıca kartını takarak ta dijitürk'ü izlemeye devam edebilirmiyim ...

saygılar...
selman
 
selam arkadaş
ben sana arızaya gittiğimde yaptığım işlemleri anlatayım
1 direk çatıya çıkarım çift çanak ise dayzekden ayırır elebbiden satlok kullanarak sinyal alırım sinyal düşükse çanak ayarı bozuk ayarlarım sinyal anormal bi düşüyor bi yükseliyorsa lnb yi deişdiririm sonra dayzeği bağlar çıkışında sinyali kontrol ederim
aşaya iner uydu cihazına giren kabloyu çıkarır sinyal kalitesine satlokla bakarım benim için en kötü sinyal %84 ve kablo kalitesi% 30 dur daha aşasında daima sorun yaşanır
sonra cihazda eğer kanallar bazıları çekiyor bazıları çekmiyorsa tüm listeyi siler türksatı Şebeke firekansı ile taratırım şuanki güncel frekansı 11844 vertikal 02222 (2222)
sonra varsa diğer uyduları otomatik taratırım
az da olsa anlıyorsanız çanak veya lnb yönünü asla deişdirmeyin sadece kabloda kopuk soketlerde çıkma varmı bakın
2 çanakda ise eğer ve birinde sinyal yoksa örneğin türksat fabrika ayarına döndüyseniz cihazınız 2 yıldan eskiyse kanallar çekmez silin ve şebeke birekansı ile taratın bu arada fabrika ayarı yaparsanız ayarlardan çanak ayarlarını dayzek ayarlarını yapmalısınz taratma yapıor hala kanal yoksa veya olan kanallar birden gitdi ise iki çanak kullanıyorsan dayzek (çanakları birleşdiren eleman) buna cihazdan gelen kabloyu sök çekmeyen kanallarınbulunduğu uyduya bağla cihazda ayar deişdirme kanallar geldiyse dayzek bozuk kanalların bazıları var bazıları yoksa eğer 2 çanak kullanıon ve diğer uyduda sorun yoksa çekmeyen uyduda ya lnb bozuk yada sinyal zayıf lnbleri yönlerine dikkat ederek deişdir yayın gelirse lnb bozuk
cihaz arızalarında yahiç çalışmaz ya sapıtık çalışır taramada kanal bulur ama göstermez kare kare dösterir yada hiç bulmaz arıza teşhisini satlok dediğimiz cihazla yaparız bu sende yoksa işin zor
KOLAY GELSİN

FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNERSENİZ FREKANSI DEİŞEN KANALLAR ASLA AÇILMAZ SİLİP TARAMA YAPMALISINIZ
 
Son düzenleme:

dediğiniz cihazı bildim. servis kontrolde ve ilk tesisat bağlarken kullanmışlardı. diseq switch sık arıza yapabilir yanar demişlerdi dayım ve onun tanıdığı... en nefret ettiğim şeyde o uydunun hantal, şekle girmeyen kablolarıdır . kroşe bile bazen fayda vermiyor.

sizdeki cihazdan alamam ama biraz daha basit düzeyde olan ürünlerden uydu yön bulucu mini ürünlerden bulundursam ihtiyacıma çözüm olabilir mi bu gibi durumlarda...

saygılar...
selman
konya
 

Merhaba,

Sorunun tesbit edilip düzeltildiğini,düzeltileceğini düşünüyorum.
Receiver ilgili sorunuzun cevabına gelince. Genelde abonelik iptali sonrası Digiturk'un uydusu Eutelsat'a bağlı kalmaksızın diğer uyduları (örneğin Turksat) seyredebilmek için bu yola başvuruluyor.

Sonuçta bu bir yazılım olayı. Atılan yazılım kart okuyucu ile haberleşebilse takılan kart çalışır.Fakat genelde cihazın kart okuyucusu devre dışı kalıyor.
Zaten ülkemizdeki 2 yayıncı kuruluş artık kartlarını receiverle eşleştirerek satıyor. Tek istisnası Turksat'tan hizmet alan eski aboneler.
Yazılımı atan arkadaştan bo konuda detaylı yardım alabilirsiniz.
Selamlar...
 

bizim evde yabancı uydular arka balkonda dijiturkte dahil türk uyduyu ön balkondan içeri kablo atarak tr yi izliyorduk arkadaki tvlerden . çok fazla ligtv yi izlemeyence ve abonelik iptal olunca da makineyi kullanamamıştık. bende diğer uyduyu dayım bakmaya gelince bunuda söyledim. içine yazılım atarız ve türk uyduları izlersin demişti.. öndeki uyduya 2 çıkış lnb aldım. oradan 2.çıkşı da öndeki tv ye bağlayıp dijiturkün kutusu ile izliyorum.. arkadaki dijiturkun orjinal anetni ve döşenmiş kabloları duruyor .. bu yüzden sormuştum. arkaya götürerek belki izlermiyim ki diyerek...

kabları çok kalın ve sert olmasından dolayı şekil almıyor ve inanılmaz çirkin duruyor evin içinde kabloların gözükmesi...

(kutuyu açıyorum dijiturkte lütfen kartı takın uyarısı çıkıyor . yani dijiturkun yazılımı silinmemiş. tv kumanda dan back tuşa basınca kanalları izleyebiliyorum.) kutusu kendi içinde çıkan tv lerden lcd plazma ürünlerden almayı düşünüyorum . (tabiki okul bitecek askerden dönecem birde iyi bir işim olursa ... )

her şey için çok teşekkür ediyorum ...

saygılarımla
selman güleç
konya
 
Merhaba,
Ben size birkaç örnek vereyim receiver'a yazılım atma olayı hakkında.

Vestel ZAP 3001
Philips orjinal kutu
Pace SD kutu
bunların içerisindeki yazılım sadece 7 derece Eutelsat uydusu ile çalışacak şekilde ayarlı.

Benim daha önce kullandığım
DCR 9001 modelinde ise (VESTEL DCR 9001 UYDU ALICISI GittiGidiyor.com'da #34575292) -->internette bir örneği bu linkte

MODE yazan bir tuş var. 7derece Digiturk ve 42derece Turksat kanal taramalarını yaptıktan sonra MODE tuşu aracılığı ile Turksat'ı da seyretmek mümkün.
Sizin evde arka-ön uyduları net olarak anlamadım fakat evin içerisinde kablo çekmek yerine arka taraftaki çanağı seyretmek istediğiniz uyduya çevirirseniz (bazen ağaç,ev vb.. sebeplerden görmeyebiliyor) problem yaşamadan seyredersiniz.
Dİgiturk seyretme olayını ise tamamen bir bayii ile görüşmenizde fayda var.
Saygılar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…