Hocam, bu mücadelede aselsan şehitleri var bildiğiniz üzere, zaten az çok kafa yoran birisi uyduların on-off tuşunun düşman elinde olduğunu bilir, devlette biliyor haliyle bence en büyük tehlike, uydulardan yararlanamama değil, uydular vasıtasıyla elektronik harple uçağının, silahının devre dışı kalıp, demir yığınına dönüşmesi. Benim bildiğim gps güdümlü füzelerin mesela gavuristanın füzelerinden tomahawk, cruise vb. füzeler hedeflerini 1m doğrulukla vuruyorlar. Geçenlerde bizimde bir seyrüsefer füzemiş başarıyla denendi, bizim füzemizde dikkat çekici nokta şuydu, uydu bağlantısı olmasa dahi, önceden yüklenmiş yeryüzü şekillerini göre, yönünü bulup hedefi gene vurabiliyordu. Uçaklarımız içinde bu metot haliyle kullanılabilir, mevcut barış döneminde hedef coğrafyanın yeryüzü dijital haritası elde edilirse uydulara gerek kalmaz, başta dediğim gibi, uydulardan mahrum kalmak son değil, onların saldırısına maruz kalmak tehlike...geçenlerde aselsanın bir icadı vardı, başka ülkede olsa dünya yerinden oynardı, basit bir şeymiş gibi, hemen natoda hizmete soktular...halbuki dediğimiz sakıncayı, iletişimde bitirmişti, şimdi deşifre oldu, o sistem atmosferi kullanarak, hiç bir uyduya gereksinim olmadan ses ve data iletişimi sağlıyordu...zaten savaş döneminde bize bu lazımdı....salak gibi natoya verdiler...
Geçenlerde bizimde bir seyrüsefer füzemiş başarıyla denendi, bizim füzemizde dikkat çekici nokta şuydu, uydu bağlantısı olmasa dahi, önceden yüklenmiş yeryüzü şekillerini göre, yönünü bulup hedefi gene vurabiliyordu. Uçaklarımız içinde bu metot haliyle kullanılabilir, mevcut barış döneminde hedef coğrafyanın yeryüzü dijital haritası elde edilirse uydulara gerek kalmaz,
demissiniz.valla ben türkiyede bı isin yapıldıgına yani adrese teslim gps olmadan bomba gonderildigine inanmıyorum.bu iste kesin bir ückagıt var.diyelimki bütün kordinatları önceden kaydettiniz,sukadar km duz gıt sonra saga don vs.en kücük bir hava durumu degisikligi bombaları adresinden saptırır.tüm dünyanın dijital haritasını zaten parayı bastırdınmı alıyorsun.
Türk füzesi "Som" fuarda - MSN Video
http://www.youtube.com/watch?v=uhgj7-YkS-0
http://www.sage.tubitak.gov.tr/projeler/SOM/SOM_BASIN_ACIKLAMASI_tur_THG.pdf
http://www.sage.tubitak.gov.tr/projeler/SOM/tubitak_sage_som_foy_050511.pdf
bu tür milli davalarda şehitler verildiğinden emin olabilirsiniz, milletimizi küçümsemeyelim, tarihten Türk'ü kimse çıkaramaz. Adım adım anadolu misali...başlangıç için, iyi bir gelişme bence...
Geçenlerde bizimde bir seyrüsefer füzemiş başarıyla denendi, bizim füzemizde dikkat çekici nokta şuydu, uydu bağlantısı olmasa dahi, önceden yüklenmiş yeryüzü şekillerini göre, yönünü bulup hedefi gene vurabiliyordu. Uçaklarımız içinde bu metot haliyle kullanılabilir, mevcut barış döneminde hedef coğrafyanın yeryüzü dijital haritası elde edilirse uydulara gerek kalmaz,
demissiniz.valla ben türkiyede bı isin yapıldıgına yani adrese teslim gps olmadan bomba gonderildigine inanmıyorum.bu iste kesin bir ückagıt var.diyelimki bütün kordinatları önceden kaydettiniz,sukadar km duz gıt sonra saga don vs.en kücük bir hava durumu degisikligi bombaları adresinden saptırır.tüm dünyanın dijital haritasını zaten parayı bastırdınmı alıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?