Uygun kablo ne olmalı

scm123

Üye
Katılım
6 Tem 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
48
Elektrik bilgim yetersiz oldugundan aklıma takılan bu soruları cevamlarsanız memnun olurum. Kablo iletkeninin kesiti yetersizse ve baglandıgı motorun amperinide karşılamıyorsa motoru yakarmı yoksa sagdece onun kablosumu erir. Monofaze bir elektirik motorunu topraksız olan fakat yeterli amperdeki bir kabloyla çalıştırmak motoru çalışamaz şekilde bozarmı, bozarsa yaklaşık ne gibi bir sürede bozar yoksa hiçbir zarar vermezmi?
Aynı soru trifaze motor için sorulursa ozaman cevap ne olur.
Birde 0.75 lik 2mt lik normal ceryan kablosu en çok kaç amperi kaldırır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
güzel insan, doğada/ denizde bir kural vardır, büyük, küçüğü yer diye. motorun sargıları sağlamsa, zayıf kalan kablo kötü yola düşer. hatta çok zayıfsa yeterli akım veremediği için çalıştıramaz. bir de forumda @ikayserili arkadaşımızın yaptığı çok amaçlı pratik bir program var. biraz kurcalarsan ihtiyacın olacak bir çok soruya cevap verir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektronik-paket-programı.54898/page-15
 
Motor bağlantısından önce termik şalter, termistör, faz koruma vb. röleler ile korunuyorsa kablonun zayıf olduğu bir durumda anlık olarak değişmekle birlikte faz kablolarından biri veya tamamı eriyecek ve termik attıracaktır. Kablo kesitinin kurtarmadığı durumlarda arızanın motora yansıması çok düşük bir ihtimaldir. Belirttiğim gibi motoru koruyacak aygıtlar yok ise bile motor kablosunun bağlı olduğu monofaze veya trifaze sigorta atar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…