uygun pnomatik seçimi

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
36
Konum
istanbul
merhaba

bir uygulamam için pnomatik kullanmak istiyorum daha önce kullanmadığım bir. ürün ama az çok çalışma mantığını biliyorum ,
havayı veriyoruz piston ileri çıkıyor kadar,,,
benim uygulamamda kullanmak istediğim nokta şu :
bir profil çubuk var. bunu elektrikli kesme motorunun altına getirip elimizle tutup gönyeli kesiyoruz.
bu işlemde profili makinanın altına getirince piston ileri gidecek ve profili sıkıştırarak. keserken sağa sola kaymasını önleyecek burda piston işime yarar mı?
nasıl bir piston kullanmam gerekir bunların fiyatı nedir.
sistem valf ile çalışacak , Elektronik kartının ben yapacağım...
 
Merhaba
Pnömatik genelde alüminyuma yapılan (düşük kuvvetli) işlemlerde akla geliyor. Hazır hava yoksa pnömatik uygun olmayabilir. Profil ebatları fazla değişmiyorsa kısa stroklu bir silindir iş görebilir, tabi sıkışma için uygun mekanizma tasarımı ile basit aksamlar (ve ya kuvvet uygulayıcılar) ile gereken iş de sağlanabilir ama basitçe ebatlarda beklenilen değişimlerden uygun miktar fazla stroklu pnömatik silindir (piston yazılmış) düşünülür ki fiyatları fazla olmasa gerek. Forumda onca çözümlerden bahedildiği yerler oldu. En uygun sistemi kullanmak gerekir ama deneme vb amaçlı (çap uygunluğu ile) sağlam bisiklet pompaları vb düşünülebilir.
Pnömatik silindir; strok, iç çap, dayanım basıncı ile kabaca tarif edilir Akışkan giriş çıkış alanları, kullanım yeri vb incelenmesi gerekenler farklı kısımlar olur.
İşlem için gereken kuvvet bulunur. Depo hava basıncı (genelde kompresörlerde 6-7 bar) ile bu kuvvetin ne piston çapında sağlandığı hesaplanır.(Birçok konuda geçmişti.) Strok miktarı da tespit edilip silindir seçilir.
Yalnız kesme yönü vb kesme işlem özellikleri ile sıkıştırma gerekliliği elenebilir de..
Başarılar..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…