Uzaktan cihaz patlatma mümkünmü ?

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,664
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Öncelikle duymayanlar için haberin linki:
https://www.haberler.com/dunya/cagri-cihazi-nasil-bombaya-donustu-iste-israil-17831831-haberi/

Arkadaşlar merhaba,

Dün Lübnan'da çok sayıda çağrı! Cihazının aynı anda birden patladığı haberleri yapıldı. Cihazın imalat aşamasında böyle şeytanca bir plan nasıl yapılabilir aklım almiyor gerçekten . Hakikat şu ki adamlar 20 yıl sonrasını düşünerek adım atıyorlar.

Benim merak ettiğim böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor ? Ve tabiki diğer merakım cep telefonları üzerine...
 
Buradaki patlayan çağrı cihazları özel üretim.Patlayıcı madde cihazın yada bataryanın içine yerleştirilmiş.lityum iyon bataryanın videolarda yandığını gördüm ama patladığını hiç görmedim.
 
1. O kadar küçük bir cihaz bataryası "patlasa bile" söz konusu etkiyi vermez.

2. Li-on'lar patlamaz çok hızlı yanarlar ve dış zarfı yararken patlamaya benzer ani tutuşma olur sadece.

3: İsrail bunu ilk kez yapmıyor.Burada mesele tedarik mekanizmasına sızıp cihaz içerisine RDX gibi bir patlayıcı yerleştirmek ve bunu isteyince tetiklemek.

4:Meselenin Öldürmek olduğunu zan etmiyorum. İsrail bir gecede 3000'den fazla Hizbullah üyesini deşifre etti tek komutla.Bu muazzam bir istihbarak bilgisi ve başarısıdır ve yine bu sayede artık Lübnan'da istediğini yapabilecek.
 
Sabah bankada acil bir işim vardı ve gidinceye kadar bir konu uzmanından bunu uzun uzun dinledim. Dünyada bu işi başarıyla yapabilecek 6 adet ülke olup 6. sı da Türkiye'dir dedi bu özel zat, bu özel konuşmasında.

Çağrı cihazları bataryalarının yazılımla çok uzaktan "hack" leme yapılıp bataryasının kısa devre edilmesi veya ayni anda internet veya kullanıma açık olan mesajlaşma, konuşma, vb. ağlarının aşırı mesaj bombardımanıyla aniden kilitlenmesine neden olunması gibi telefonu aşırı meşgul edici ve bataryayı cep telefonu kart devresiyle aşırı ısıtıcı mesaj bombardımanını şekli de düşünülüyor. Ancak bu patamalar eğer dikkat edildiyse lityum metalinin alev alıp çok hızlı yanabilmesi şeklinde hızlı yanmalı bir infilak olayı şeklinde kesinlikle olmayıp izlenen bu görüntülerde gözlenen düpedüz bir bomba gibi patladığı şeklinde olduğudur. Bu yüzden bir Fransız tedarikçi ve İsrail devleti üzerinden yapılan toplu çağrı cihazı satışında bunlara özel ve küçük bombaların yerleştirilmiş olma ihtimali de bana göre ve çok kişiye göre bu ihtimaller zincirinde vardır.

Cep telefonu tamiri yapılan dükkanlarda bataryayı delme ve aşırı sıkıştırmayla olan patlama şeklinin çok hızlı yanma ve tutuşma şeklinde olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Akşam yatmadan önce ve bu sabah medya kanallarında defalarca izlediğim kadarıyla bataryanın yanıp tutuşması şeklinde değildir bu olay, düpedüz patlayıcı yerleştirilmiş telefonların uzaktan hack'lenip patlatılması şeklinde görülüyor bana göre bu olay. Bu konuda gereken inceleme ve detaylı soruşturmalar neticesinde söz konusu çağrı cihazlarının gerçekten uzaktan bataryalarının kısa devre edilip hack'lemesi şeklinde mi yoksa minik patlayıcılar yerleştirilip mi uzaktan wireless veya RF ile mi patlatıldığı şekli veya ihtimali çok detaylı araştırmalar ve incelemeler sonucunda gün yüzüne mutlaka çıkarılacaktır.

Tüm patlatılan bataryaların kalıntıları ve patlatılan parçaları tek tek toplatılıp bu konuda detaylı laboratuvar araştırmaları uzmanlarınca yapılmadan bu konuda net bir şeyi söylemek çok zordur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
insanın başına ne gelirse ya meraktan gelir, yada meraktan. dükkanda eski bir tablet bataryası vardı ve hafif şişti. ölçtüğümde voltajı bile zor görünüyordu. fazla merak işte açıp içi nasıl bir şeymiş diye dürterken yanlışlıkla deldim. puuuf her yer duman oldu. hani dedikleri gibi, yada tvde gördüğümüz gibi bir patlama olmadı. biz yaştakiler mutlaka çocukken torpil patlaşmışlardır. değişik patlamalara da şahit oldum. bunlar normal batarya patlaması değil. ve evet zararlı yazılım ile ağ şebekesi üzerinden bir veya birden fazla cihaz hacklanebilir. bu cep telefonu bataryasına bomba düzeneği ilk değil. malum ülke bunu daha önce de yapmıştı ama o nokta atışıydı. bu çok büyük bir organizasyon.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…