Uzaktan Erişimli (Ağ ile) Kontrol Sistemi

the_dalga

Üye
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
174
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar şu an vatan görevimi yapmaktayım.O yüzden araştırmaya pek vaktim yok,bu konularda da pek bir bilgim yok. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Bir ana ısıtma merkezi ve uzakta 4 - 5 son istasyon var. Binalarda (Eşanjör dairesi) motoru açıp kapatacak , sıcaklık bildirecek,basınç bildirecek elemanlar olacak. Bunları ana merkezden takip edip istediğimiz motoru açmak istiyoruz (veya vana vs..) Bu binalar arasında sadece bilgisayar ağımız var. Böyle bir sistem kurmak için kabaca nelere ihtiyacımız var , ne tavsiye edersiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ethernet modülü olan plc ler işinizi görür bir de Scada sistemi kurulursa bununla da haberleştirilmesi sağlanır.

PLC dedim tabi genel konsept olarak söyledim, eğer scadadan uzaktan sadece açma kapama yapılacaksa ICPDAS, ADAM modülleri de işinizi görecektir.

ModTCP aralığı ile veya kendisine ait bir bus yapısı ile modül üzerindeki röle veya analog çıkış tetiklenir/açılır işiniz görüşmüş olur.

TCP destekli olmayan scada pek kalmadı Teos olur intouch olur benim bildiklerim bunlar.

Çok zor bir proje değil anladığım kadarı ile askeriyede bir proje gibi gözüküyor.

Firma tavsiyesi olarak size PM'de firma adı gönderiyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,631
Kullanıcılar
451,074
Son üye
cann38

Yeni konular

Geri
Üst