tabikide rf ve x-bee
Bu konu hakkında daha önce uygulamam yok ama konu açıldıktan sonra yaptığım araştırma sonucunda diyebilirim ki; rf in hızlı olacağı aşikâr ama lisans açısından düşündüğümde pmr tercihim olur. Ayrıca cihazın kullanılacağı yer de önemli. bir sulama vs çok güvenlik gerektirmeyen, basit uygulamalar için pmr olabilir.- dtmf sinyalinin doğa şartlarından dolayı bozulmasının da az olması bir artı bence - ayrıca dtmf nin kopyalanması demek o cihazın hacklenebileceği anlamına gelmez benim kanaatimce. Alıcı ve verici tarafında yazılacak bir kripto denkemi/kodu ile bu sıkıntı da aşılabilir düşüncesindeyim.
Şöyle anlatayım öncelikle güvenliğin çok üst düzey olması gerektiği uygulamalardan bahsetmiyorum. Diyelim ki elimizde önceden belirlenmiş bir şifre üretme denklemi var, atıyorum Q= 2x^2 + x^3 oldun. İki tarafra da bu denklem var iki tarafta da aynı denklemle random x değeri üreten ikinci bir kod. alıcı ve verici ilk motoru çalıştırma komutu için aynı x değerini ve buna bağlı aynı Q değerini üretecekler. vericinin gönderdiği dtmf içinde bu kod 4 bitlik parçalara ayrılmış halde alıcıda karşılığını bulacaktır. Buna karşılık olarak alıcı kısımda yine benzer bir kripto ile çalıştı çalışmadı kod algılandı, algılanmadı vs sinyanllerini gönderebilir. Kastettiğim bu. Size basit gelmiştir muhtemelen ama çalışır diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?