eeris43
Üye
sevgili arkadaşlar almış olduğum ödev için bir uzaktan kumanda ile dc motoru ileri geri çalıştırıp durdurabilmem lazım.. araştırma yaparken tubitakın kendimiz yapalım adlı sayfasında uzaktan kumanda alıcı ve verici devresini benim kendi hazırlamış olduğum sürücü devresine yansıtmak istiyorum pıc16f84 kullandım allıcıdan gelen sinyallere göre sürücü pıcden çıkış vermesini istedim.sizden resimlerini paylaşcağım devrenin çalışıp çalışmıcağını sormak istiyorum
Verici Devresi
Alıcı Devresi:
burdaki sinyalleri ise tuş takımın 1-2-4 nolu tuşlarını kullanacam 1 numaralı tuş stop 2 numaralı tuş ileri 4 numaralı tuş geri..
yazmış olduğum kodkodu kendim yazdım hatalar ve eksikler olabilir burdada yardımcı olursanız sevinirim)
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.şimdiden teşekkürler.. bu devreyi tamamen kendi kafamdan uydurduum için çalışıp çalışmıcaını bilemedim
Verici Devresi
Alıcı Devresi:
burdaki sinyalleri ise tuş takımın 1-2-4 nolu tuşlarını kullanacam 1 numaralı tuş stop 2 numaralı tuş ileri 4 numaralı tuş geri..
yazmış olduğum kodkodu kendim yazdım hatalar ve eksikler olabilir burdada yardımcı olursanız sevinirim)
Kod:
::eren eriş -- uzaktan kumanda ileri geri kodları::
LIST P=16F84
INCLUDE "P16F84.INC"
CLRF PORTB
BSF STATUS,5
CLRF TRISB
MOVLW H'FF'
MOVWF TRISA
BCF STATUS,5
;BUTONLAR................................
STOP BTFSS PORTA,1
GOTO BİLERİ
GOTO STOP
BİLERİ BTFSS PORTA,2
GOTO BGERİ
GOTO İLERİ
BGERİ BTFSS PORTA,3
GOTO STOP
GOTO GERİ
BSTOPİ BTFSS PORTA,1
GOTO İLERİ
GOTO STOP
BSTOPG BTFSS PORTA,1
GOTO GERİ
GOTO STOP
;MOTOR ÇALIŞTIRMA........................
İLERİ
MOVLW H'09'
MOVWF PORTB
CLRF PORTB
GOTO BSTOPİ
GERİ
MOVLW H'06'
MOVWF PORTB
CLRF PORTB
GOTO BSTOPG
END