inverter ve spinleyi tamamen voltajdan ayırdım,step motoru vidalı milden ayırdım ve bosta çalıştırdığımda bir süre sonra atlama yaptı yine (X exsen olarak deniyorum ) hatta 1/16 değeri 1/8 olarak da denedim stepper ayarlarını 1/8 de 80 çıktı (1/16 iken ortalama 644 civarıydı) yeniden yaptım
birde anladığım kadarı ile iş bitip home giderken 3 exen aynı anda çalışırsa stepler titremeye geçiyor.titremede exenleri hareket ettirdiğinden olduğunu sanmıyorum,
(velocity ve acceleration ayarlarıyla değer üstlerine çıktığımda boştaki motor bile hareket etmek yerine elimde titremeye başladı) amper veya voltaj zayıf kaldırmıyor gibi davranıyor veya frekans limit üstü veya altı gibi ,aynen öyle bir olay olduğunu düşünüyorum
Ayarlar 1/16 da iken cnc titremeden ve az ses ile çalışırken 1/8 de titreme ve daha sesli çalıştı..
steplerdeki kablo 4 lü 4*1.5 kablo 1.20 mt boyunda her birisi liycy tipi kablo kullnamamıştım..
1/8 de 2.6 amper 24 volt ve stepper:80 velocity:1500 acceleration:400 şu anki test değerim
1/16 da 2,6 amper 24 ve 34 olarak stepper :644 velocity:1300 acceleration:400 idi...kart
TB6600 ne dersiniz ? içinden çıkılmaz akşamın ufkundayım ..........