Sürekli 7/24 yatakta olan hasta için duvarda asılı lenovo android tablet var, yatağın yanında priz var prizde 2 usb çıkışlı adaptör var 1.usb elde sürekli kullanılan tablet için 2.usb duvarda asılı tablet için, duvarda asılı olan tablet için kalın kablo kullanılırsa kayıp olmaz yada tabletin yakınına kadar yine 220 volt priz uzatıp orayada adaptör takılırsa yine sorun olmaz amaç burada kondansatörün ilave edilmesi işe yararmı yaramazmı.
eğer işe yararsa başka bir projede başkasının işine yarayabilir.
Ben elektrikten fazla anlamadığımdan konuya fazla hakim olmadığımdan bina yapılırken binanın ön cephesine ip kamera konur diye hesap ederek cat6 kablo çektirmiştim, sığınak tarafınada küçük sistem odası gibi birşey yaptırmıştım internet modemini sığınağa koydum kameralara 2 dairenin tüm odalarına cat6 çektim her odada internet olsun diye, fakat konuya hakim olmadığım için dc voltajı uzak mesafeye gönderdiğimde kayıp olacağını hesaba katmadım.
kameralara giden cat6 kablonun 1. 2. 3. 6. ayaklarından data taşırım geri kalan boş ayaklarından 12 volt dc taşırım dedim, konuya hakim olmadığım için yaşanan kayıplardan ötürü kameralar çalışmadı.
bende kameraya giden Cat6 kablonun boş ayaklarından 220 volt gönderip adaptörü kameraların yanına koyup öyle çalıştırmıştım çalıştı ama datayla beraber giden kabloların yanından 220 vermek mantıklı olmasada öyle çalıştırmak zorunda kalındı.
telefonu şarj etmek için bir sürü altarnatif elbette var, kafama takıldı bilgi almak istedim belli aralıklarla kondansatörler ekleyerek kayıpların önüne geçilebilirmi, kameralar için mesela cat 6 kablo çekildi mesafe uzun olduğu için cat6 ile beraber birde dc besleme için kalın çaplı kablo çekilmesi gerek yada ip kameralara kadar 220 volt için ayrı kablo çekip adaptörü kameranın yanına koymak gerek ama tek cat6 kablo çekilerek kablo çekilirken cat6 kablonun kahve, kahve beyaz ayaklarına belli aralıklarla kondansatör eklenmiş olsaydı dc voltaj cat6 kablo ile uzak mesafeye taşınabilirmiydi.
veyada başka bir proje içinde düşünülebilir çapı değiştirilemeyen bir kablo ile uzak mesafeye araya kondansatör eklenerek dc voltaj taşınabilirmi.