Vakitmatik

yarbay70

Üye
Arkadaşlar elimde bulunan vakitmatik cihazımızın vakit saatlerini gösteriyor ancak zaman yani saati göstermiyor ne yaptımsa olmadı Ds1307 saat entegre si 18f46k22 E PT microchip ve 7 segment display kullanılmış. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var nereye bakmam lazım turuncu olarak işaretlediğim yerler çalışmıyor

Son düzenleme:
pili kontrol edin. voltajı düşmüşse değiştirip tarih zamanı yeniden girin.

Muhtemelen tarama yontemi ile suruldugunu dusunuyorum. Bir yerlerde transistor dizileri olacaktir. Hic yanmayan segmentlere ait bu transistorleri kontrol etmelisiniz.

Bu segment displaylerde ortak bacak bulunur. Bu transistorler bu bacaklari anahtarlar.

Ilk resimde beyaz pede lehimli olanlar mesela.

Üstadım onları ölçtüm değerleri normal pnp transitör
pili kontrol edin. voltajı düşmüşse değiştirip tarih zamanı yeniden girin.
Hocam pilden gayri 5v çalışıyor en azından elektrik gelmesi lazım ayrıca pil elektrik gittiğinde saat kaldığı yerden devam etsin diye yanlış biliyorum da olabilir elektrikte de gelmiyor ds1307 bacaklarını ölçtüm değer veriyor ama bir yerde sıkıntı var

Osiloskop var mi? Bu anahtarlama transistorleri saglam ise base sinyalini gorebilirmisiniz? Transistore gelen 5 volt varmi? Yada kac volt ile besleniyorsa?

Kondansatör lerden olduğunu düşünüyorum çünkü ben bu tür sorunları kondansatör değiştirerek cozuyorum ama sedeki cihaz hangi kondansatör dan öldüğünü bilemem

Kondansatör lerden olduğunu düşünüyorum çünkü ben bu tür sorunları kondansatör değiştirerek cozuyorum ama sedeki cihaz hangi kondansatör dan öldüğünü bilemem
Hangi kondansatör işaretlermisiniz
Osiloskop var mi? Bu anahtarlama transistorleri saglam ise base sinyalini gorebilirmisiniz? Transistore gelen 5 volt varmi? Yada kac volt ile besleniyorsa?
Hocam transitörlerde 3.20 volt var hem pil ile hem 5 volt ile besleniyor

Smd kondansatör var sağlam ds1307 ayagına bağlı

Smd kondansatör gözle sağlam gözükebilir ama elektrik geldiğinde saptıyor kutuplu kutup süs kondansatör ler gözle sağlam gözüküyor ama değer kaybı olduğu zaman cihazın sağlıklı çalışmasını önlüyor smd kondansatör larin üzerinde değer yazilmiyor onun için ölçüm yapsanda sağlam olup olmadığını bilemsin sağlamlik testi için şema gerekli dır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…