Veri okuma ve otomasyon sistemine aktarma

selloman

Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar bina otomasyonu yapan firmada işe başladım binalardaki cihazlarda(ups-jeneratör-elektrik pano-sayaç v.b) RS232 port var ve bunu usb convert kablo ile okuyan ve bizim database e kaydeden bi arkadaş var öğretmiyor meseleyi ben uzun programlar yazıyorum diyo gerçekten öylemidir,yoksa hazır birkaç programla bunu yapmam mümkün mü?Saygılarımla
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba
Evet,seriport ve USB port ile röle kontrolları için hem PIC tarafına Hem de PC tarafına kod yazmak lazım.(yapılacak işe göre)Hazır bulabileceğiniz bir program ile ancak sınırlı işler yapabilirsiniz.Eğer profesyonel olarak devam etmek istiyorsanız hem PIC tarafına hem de PC tarafına program yazmayı öğrenmeniz lazım.Benim halen üzerinde çalıştığım bir projede 14 adet röle PC'den kontrol edilebilmektedir.Yazdığım ara yüz programı ve de demo videosunu vereyim fikir sahibi olun.Kolay gelsin.

https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/UY6mr7gjJ6gkZakcYUAfHbY8SjHIDF
BASNC_1.rar
 

Ekli dosyalar

  • bera.rar
    4.4 MB · Görüntüleme: 2
size zahmet;
mail adresim
saygılarımla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Seri porttan veri okuyup veritabanina kaydetme kisminin hicbir zorlugu yok (arada USB cevirici olmasi birsey degistirmiyor). Tecrubeli bir programcinin bunu yapmasi 1 saat almaz. Ama yapilan is muhtemelen bunun cok daha otesindedir, o kismin zorlugundan bahsetmis olabilir arkadasiniz. Insansiz calisacak bir sistemi tasarlamak, olusabilecek butun muhtemel hatalari dusunup karsilasildiginda programin ne yapacagini belirlemek kismi tecrube istiyor. Yoksa sadece seriden veriyi al, veritabanina kaydet kismi cok kolay.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…