Vestel Buzdolabı Soğutma Sorunu

Son olarak termostat ile ilgili bir şey daha sorabilir myim?
Normal soğutucu bölümü mesela 8 dereceye ayarladğımda o dereceye gelince buzluktaki fan çalışmayı kesiyor burdan termostatın sağlam olduğunu tahmin ediyorum ancak Dolabın derin dondurucu kısmını -18 dereceye ayarladığımda termometre ile ölçtüğümde -24 dereceleri gösteriyor. acaba yeni nesil dijital dolaplarda bu derin dondurucu kısmında da ayrı bir termostat var mı ve yeri nerededir? Soğutucu kısmınınki sebzeliğin üstünde küçük kapağın altındaydı ama derin dondurucuunkini göremedim. termik röle alırken eğer varsa derin dondurucu termostatını da değiştirmeyi düşünüyorum da.
teşekkürler.

Son düzenleme:
Son olarak termostat ile ilgili bir şey daha sorabilir myim?
Normal soğutucu bölümü mesela 8 dereceye ayarladğımda o dereceye gelince buzluktaki fan çalışmayı kesiyor burdan termostatın sağlam olduğunu tahmin ediyorum ancak Dolabın derin dondurucu kısmını -18 dereceye ayarladığımda termometre ile ölçtüğümde -24 dereceleri gösteriyor. acaba yeni nesil dijital dolaplarda bu derin dondurucu kısmında da ayrı bir termostat var mı ve yeri nerededir? Soğutucu kısmınınki sebzeliğin üstünde küçük kapağın altındaydı ama derin dondurucuunkini göremedim. termik röle alırken eğer varsa derin dondurucu termostatını da değiştirmeyi düşünüyorum da.
teşekkürler.
Termostatın Start stop sıcaklık dereceleri farkından dolayı olabilir.
Bir üst dereceye ayarladığında kaç dereceyi gösteriyor?

Termostatın Start stop sıcaklık dereceleri farkından dolayı olabilir.
Bir üst dereceye ayarladığında kaç dereceyi gösteriyor?
Onu henüz test edemedim termometre o derecelerde sonra calismiyor kapanıyor, daha kaliteli bir termometre ayarlayıp bakayim tesekkurler.

Tekrar merhaba, Termik açmasının kompresör arızası dışında bir nedeni olabilir mi? Normal çalışan buzdolabı düzensiz olarak belirli aralıklarla bazen 10 dakika bazen 1 saat civarı termik açıyor ama sonra tekrar normal şekilde çalışmaya devam ediyor. Termik açtığında elimle kompresörü kontrol ettiğimde çok sıcak değil. Belki termik arızalıdır diye değiştirdim ama çözüm olmadı hala kafasına göre arada termik açıyor ama sonra da normale dönüp çalışmaya devam ediyor.
Ölçüm aleti ile kompresörün üç ayaklı bağlantı noktalarının değerlerini ölçtüğümde iki tarafın toplamı üçüncü tarafa yakın bir değer verdi.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri