Merhaba potansiyometre değerini kaça ayarladiniz? Cihaz düzgün çalışmaya devam ediyor mu?
Cihaz çalışmaya devam ediyor.
Okuduğum değeri 3.6 Volt olarak yazmışım. Siz de eğer çalışmazsa potu yavaş yavaş çevirerek ayarlayabilirsiniz.
Ben bir forumda destek istemiştim. Bana yapacağım ayarı şu şekilde aktarmıştı. Çeviri yaparak sizinle aşağıda paylaşıyorum.
Çeviri:
Şu andan itibaren, V3'ü artırmaya veya V3'ü azaltmaya karar vermek için ne olacağını görmemiz gerekecek.
Klima ekipmanınız 198V - 242V arasında bir şebeke voltajına sahiptir. Arızalı bulduğumuz devre, evinizdeki şebeke voltajıyla orantılı bir V3 voltajı oluşturuyor. 220V ac'lik bir şebeke voltajı için V3, ölçtüğünüz gibidir = 3.64V. Şebeke voltajı 240V olsaydı, V3'ün 240/220 x 3.64 = 3.97V olacağını varsayalım.
Şebeke voltajı 200V ise, V3'ü 200/220 x 3.64 = 3.31V olarak hesaplarım
242V üst şebeke voltajı sınırı için, V3max 242/220 x 3,64 = 4V olur ve alt sınır 198V için V3min 3,276V olur
Bu nedenle, mikro denetleyicinin şebeke voltajını kabul edilebilir bant dahilinde algılaması için V3'ün 3.276 ila 4 aralığında kalması gerekir - çok büyük bir aralık değil -.
Şu anda 3.64V, alt eşiğin 0.364V üzerinde ve üst eşiğin 0.36V altında veya başka bir deyişle orta aralıktır.
Sanırım evinizin şebeke voltajı İngiltere'deki gibidir - genellikle üst seviye pek değişmez, ancak yoğun ağ yükü günlerinde voltaj birkaç volt düşer. Bir şey olursa, düşük şebeke voltajının olduğu günlerde V3'ü artırmak için trim potunu ayarlamanız gerekebileceğini düşünüyorum - ancak bunu yalnızca zaman gösterecek. Bunu şimdi nasıl yapacağınızı biliyorsunuz ve elbette şebeke voltajını, V1, V2 ve V3'ü ölçün, böylece ne olduğunu bilirsiniz, bir ayarlama gerektirir.