@Suat_Korkmaz,
Merhaba. Sizin kullandığınız gdz80 2.2kw motorun olduğu bir cnc var bende de. China cnc zone'dan almıştım. Sıkışmadan dolayı Inverter'u yaktım..
Sigorta atmış olsada yine de Motion kart (mk4 v) ve hatta aynı faza bağlı olan bilgisayar ana kart vs. herşey yandı.. Çoğunu yeniledim. Hatta yedek bir gdz80 bile aldım..
Senin gibi ben de Delta mı alsam
Siemens mi derken bu açtığınız bu konuya ulaştım. Eski bir konu olsa da; sana sormak istediğim iki şey var.
Birincisi Yaptığın Siemens tercihinden halen memnun musun, bende 2.2k değil de 3k inverter mi alayım?
İkincisi, eklediğim resimdeki gibi bir aluminyum kutu yapıp motion card, inverter ve xyz roleleri koymuş adamlar. Motion card'ı değiştirdikten sonra ve inverter'in yanan beslemesini tamir edebildiğim kadarıyla tamir ettikten sonra, xyz gayet güzel çalışıyor şu an. Sadece spindle kalkış yapamıyor (Yedek aldığım gdz80 vardı, onu da denedim, sorun kesin inverter'de). Acaba senin aldığın siemens'i alsam, ayarlar ve çalıştırma konusunda bana yardımcı olabilirmisin?
(Ben cnc konusunda çok acemiyim. Sıfır tecrübem var. Daha yeni alıp bozdum, derslerimi alıyorum. Ama
Elektronik ve bilgisayar mühendisiyim. Biraz destek verebilirseniz halledebilirim..)