egzantrik1453
Üye
Konunun doğru yeri midir burası bilemiyorum? İnternette ve çevrede çok araştırdım. Ama kayda değer birşeyler öğrenemedim. Mevcut fabrikamızda şırınga üretmekteyiz. Elimizdeki makinalarda besleme sistemleri vibrator çanaklar. Bu çanaklar ilk geldiklerinde çok güzel besleme yapıyorlardı. Yaklaşık 15 yıl kadar öncesi. Eski elemanlar öyle söylüyorlar.Tabii ben o zamanlar çalışmıyordum. İçlerinde daha yeni olanlarda dahil. Hepsi kötü çalışıyor. Ama buraya başlayalı 4 yıl oluyor. Bu sistemler artık hava destekli ve randımansız çalışıyorlar. Geldiğimde de böyleydi. Uzun zamandır araştırıyorum. Firmalarla görüştüm. Onlarda mevcut olanı komple değiştirmeyi teklif ediyorlar. Ben şu sonuca ulaştım üzerindeki makas dediğimiz esnek metallerin kırıldıkça orijinal olarak aynı malzeme ile değiştirilmediğini düşünüyorum. Randımansızlığıda buna bağlıyorum. Ama bu makas malzemesinin nasıl bir malzemeden yapıldığı konusunda en ufak bir bilgiye ulaşamadım. Aynı zamanda bu makas ayarları bobinin takoza uzaklık ayarları ve vibratör kartının genlik ayarı konusunda ne interrnette nede piyasada en ufak bir bilgiye sahip olamadık. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan Allah rızası için yardım bekliyorum. Firmaların verdiği fiyatlar çok yüksek elimde 30 adet vibrator çanağım var. Ve bunların çok basit bir nedenden çalışmadığını biliyorum. Ama bilmediğmiz bir konu olunca işin içinden çıkamıyoruz....Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....