Merhaba Site Sakinleri. Aranıza Kayseri'den katılıyorum. Dayımın ve babamın meslekleri itibariyle makinelerin içinde büyüdük. Cnclerden torna tezgahlarından az çok anlarım. Şimdi bende abim ile beraber bir CNC yapmaya karar verdik. Öncelikle lazer router yaparak pleksi, kontraplak malzemeler kesmeyi düşünüyorduk ama lazer olayı ve fiyatları düşündüğümüzden çok farklı olunca lazerden vazgeçip dremel kullanmaya daha ilerleyen zamanda lazere geçmeye karar verdik. Ama lazere ekonomik çözüm bulursak önceliğimiz lazer. Siteyi 3-4 saattir araştırıyorum lazer çözümleri hakkında pek bir şey bulamadım yada beceremedim bulmayı.
Lafı çok uzatmadan konuya geleyim ben Gijon dediğimiz saplama vidalarda boşluk oluyor ve buda hassasiyete etki ediyor malumunuz. Hassasiyeti ne kadar etkiliyor. Yüzde kaç/ kaç mm etkiliyor ? Vida mili ve somunu da baya pahalı. Vida mili ve somunu için gijon dışında alternatif çözüm nedir? Var mıdır?
Lafı çok uzatmadan konuya geleyim ben Gijon dediğimiz saplama vidalarda boşluk oluyor ve buda hassasiyete etki ediyor malumunuz. Hassasiyeti ne kadar etkiliyor. Yüzde kaç/ kaç mm etkiliyor ? Vida mili ve somunu da baya pahalı. Vida mili ve somunu için gijon dışında alternatif çözüm nedir? Var mıdır?