Vigo ısıtıcı

canavar113

Üye
Merhaba vigo ısıtıcım belli aralıklarla kapanıp açılıyor. Devre de anahtarlama triyak ile sağlannış. Triyak sağlam, kapanma sebebi termik değil termiği bypas ettiğimdede kapanma devam ediyor. Bir devre elemanı ısınınca devreyi kesiyor ve devre kartına elelktirik gelmiyor,soğuyunca devreyi tamamlıyor . Ama hangisi bulamadım devre kartının resimlerini ekliyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20241207_175527.jpg
    20241207_175527.jpg
    234.9 KB · Görüntüleme: 22
  • 20241207_175434.jpg
    20241207_175434.jpg
    212.7 KB · Görüntüleme: 21
  • 20241207_175451.jpg
    20241207_175451.jpg
    199.8 KB · Görüntüleme: 21
Oksitlenme ve temassızlık görüyorum.

cwnk4vh.jpg

Oksitlenme ve temassızlık görüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 112419
Oksitlenme yok. Rezistansa giden çıkışlar. Korumalar kavrulmuş. Lehimleri tazeledim sorun yok o bölgede.
triyakı bypas ederek çalıştırdığımda kart belli bir ısıdan sonra devreden çıkıyor ve soba soğuyuncaya kadar devreye girmiyor. Yeni tespitim kart üzerindeki ısınmaya bağlı devre kesen eleman akım kaynaklı ısındığı için devreyi kesmiyor rezistans kaynaklı ısı sebebi ile devreyi kesiyor.

Zaten oda sıcaklığına göre devreye girip çıkmıyor mu? Yanlış olan ne? Çok sık devreye girip çıkıyorsa belli ki oda sicaklığını yanlış ölçüyor. Çok bacaklı entegrenin kontrolü lazım. Ölçü aletiniz varsa etrafındaki kondansatörleri buzzer modunda kontrol edin. Kısa devre varsa geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Zaten oda sıcaklığına göre devreye girip çıkmıyor mu? Yanlış olan ne? Çok sık devreye girip çıkıyorsa belli ki oda sicaklığını yanlış ölçüyor. Çok bacaklı entegrenin kontrolü lazım. Ölçü aletiniz varsa etrafındaki kondansatörleri buzzer modunda kontrol edin. Kısa devre varsa geçmiş olsun.
Karta ve dolaysıyla rezistansa gelen elektirik tamamen kesiliyor. Bahsettiğim standby konumu değil, kapanıyor soğuyunca tekrar açılıyor.bahsettiğiniz konrolleri yaptım sıkıntı yok . Çünkü ısı ile de aktif oluyor. Bana lazım olan bilgi hangi devre elemanı arızalandığında soğuk iken çalışır, belirli bir ısının (tahmini 40°)üzerine çıktiginda arıza durumuna geçerek devre keser.

Son düzenleme:
Bana lazım olan bilgi hangi devre elemanı arızalandığında soğuk iken çalışır, belirli bir ısının (tahmini 40°)üzerine çıktiginda arıza durumuna geçerek devre keser.
Arızalı devre elemanları bahsettiğiniz gibi flaş yapar bir durumda çalışmaz . Kusura bakmayın ama kartınıza profosyonel bir müdahale lazım .

Muhtemelen kartta bir soğuk lehim yani lehim çatlağı da olabilir. Kart ısınınca genleşip temassızlık yapıyor olabilir.

Tüm yarıiletkenlerin bozulmadan dayanabildiği bir sıcaklık vardır ama söylediğiniz gibi şu sıcaklıkta çalışmayı durdur diyen çok az eleman vardır.

Arkadaşların da önerdiği gibi uzman biri tarafından kontrol etmekte fayda var.

Forum istatistikleri

Konular
130,115
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri