Vijeo Citect Adresleme Sorunu

baybars

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
253
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba aarkadaşlar;

1-)Vijeo citect ile s7 200 plc kullanarak bir proje hazırlıyorum.Ancak Tag atamalarında sıkıntım var.I/Q adresleri tag olarak atamak istediğimde hata veriyor ancak vw gibi hafıza alanları atadğımda hata vermiyor.

2-)Reçete sayfasının nasıl hazırlandığı konusunda da ve adresleme nasıl yapıldığı konusunda yardım ederseniz sevinirm...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
hocam aynı sorun bende de var. haberleşmeyi bir türlü yapamadım. Programı yazıyorum compile ettiriyorum hata vermiyor ama komutlar plc'ye gitmiyor.
 
haberleşmeyi kurduğunuzdan emin olun
 
bende Vijeo Citect ile Twido plc kullanarak bitirme ödevi yapıyorum fakat vijeo da hangi tag'ı nerede kullanacağımdan emin değilim. Bütün tagların ne anlama geldiği nerde yazıyor acaba ? örnek olarak LIC_XXX_PV , SIC_YYY_PV , PIC_ZZZ_PV buradaki LIC,SIC,PIC ne anlama geliyor ve neye göre yazılıyor
 
aynı sorunu s7 300 de yaşıyorum yardımedermisiniz
 
Arkadaşlar,
Öncelikle son surum olan 7.20 SP3 kullanmayın. bug var trendler düzgün çalışmıyor. bu problem 2 haftamı yedi ve yeterli desteği de almadım ve 7.10 geçtim.
Site içinde eğitim videoları var onları indirip izlemenizi tavsiye ederim.

tag tanımlama ile ilgili probleme gelince tanıttığınız IO device göre tag adresinde sadece sayı "100" veya "I100"(mw100), "M100"-(mb100), "R200"-(real200 FW) olarak farklı şekilde tanımlamalar yapmanız gerekebilir.
 
Çok bilgim yok fakat şöyle sorayım. Citect Project Editor' de Comminication> Boards'a tıkladığınızda Board Type olarak ne seçtiniz. Ben mesela projemde OPC kullanmışım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…