Multimetre buzzer konumunda iken motor çıkışlarını test ettim. Tüm çıkışlardan bağlantı var sinyali aldım. Ancak çok dikkatli ve bilinçli yapmış olduğum bir ölçüm değildi. Akşam tekrar her çıkışın bağlantılarını ayırıp ayrı ayrı direnç değerlerini ölçeceğim.motorun sargılarını ölçtünüz mü? Aşağı yön ve yukarı yöne dönmeyi sağlayan eşit değerli iki sargı var bu tip motorlarda. Motordan 3 uç çıkıyor olmalı. Ortak ucu bulup sargıların her ikisinin de aynı değeri verip vermediğine bir bakın. Ölçüm sonuçlarını buraya yazın.
Mekanik sorun olsa en azından motorun zorlandığını hissederdim yada sargılardan gelen titreşim sesini alırdım diye düşünüyorum.mekanik bir sorun olabilir.
Benim bildiğim kadarıyla bu tip motorlarda dönüş yönünü bağlı olan kondansatörün oluşturduğu faz kayması sağlıyor. Motor sargı uçlarının bağlantı sıralaması ile ilgili değil diye biliyorum. Yanlış mı?Yon degisimi yapan sargilarin uclarini yer degistirin. Istediginiz yonde calismaya baslayacakmi test edin.
Gene donmiyorsa motorda sikinti vardir. Yok donuyorsa, ohmetre ile tek tek kontaklari test edin.
Motorda çift sargı var. Sargının 1 tanesi sağlam olunca tek yöne döner, diğeri açık devre ise dönmez.Problem sargılarda olsaydı aşağı yönde de çalışmaması gerekmez miydi?
Yon degisimi yapan sargilarin uclarini yer degistirin. Istediginiz yonde calismaya baslayacakmi test edin.
Gene donmiyorsa motorda sikinti vardir. Yok donuyorsa, ohmetre ile tek tek kontaklari test edin.
Benim bildiğim kadarıyla bu tip motorlarda dönüş yönünü bağlı olan kondansatörün oluşturduğu faz kayması sağlıyor. Motor sargı uçlarının bağlantı sıralaması ile ilgili değil diye biliyorum. Yanlış mı?
Bu tip vinç motorları yardımcı sargılı asenkron motor değil. Eşit değerli çift sargı var ve kondansatör sargılardan birine seri bağlanınca bir yöne, diğerine seri bağlanınca öbür yöne dönüyor.Tek fazli asenkron motorda ana sargi ve yardimci sargi olur.
Motorda çift sargı var. Sargının 1 tanesi sağlam olunca tek yöne döner, diğeri açık devre ise dönmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?