Vintage Kasetçalar,Radyo da Hiç Ses Yok.Mekanizma Krem Gibi Bir Madde ile Sıvanmış !

Evet dediginiz gibi sanki.

Gözümü karartıp kartı kaldırdım,şans,radyo mekanizması kart üzerinde sabitmiş.
Bally ile sıvanmış hoparlör,aseton ile ayırmaya calısıyorum yerinden.
Aynı degerde hoparlörde yok elimde.
Mevcut 4 ohm 1 w deger yazıyor.
Elimde olanlar ise 8 ohm 3 w degerdeler.
Denemek riskli olur mu acaba?

Çıkartabildim şimdi.
Hoparlörün üzerinde iğne delikleri var.Sanırım cocuklar cihazın ön kısmından igne sokmuşlar.
Hem kagıt hem orta bobin kısmında delikler var.O sebeple hoparlör bozuk demek daha mümkün şimdi.
Lehimlerinden ayırıp tekrar ölçtügümde hiç deger vermiyor.
Kondansatör ölçümü tahmininiz dogruymuş.

Son düzenleme:
O kadar takılmayın hoparlör değerlerine, sonuçta bu kasetçalar ile evde disko kurmayacaksınız. Elinizde olan birisini deneyin bir sorun çıkmaz.

O kadar takılmayın hoparlör değerlerine, sonuçta bu kasetçalar ile evde disko kurmayacaksınız. Elinizde olan birisini deneyin bir sorun çıkmaz.
Evet 8 ohm 3 w lık hoparlör ile denedim ve sorunsuz calıstı,ses verdi cihaz .

Yardımlarınız minnettarım.
son bir soru sorup konuyu kapatayım,vaktinizi almayım.
Cihazın orijinal hoparlörü 4 ohm 1 w degerinde.

Bu degerde hoparlör bulamaz isem buna e n mümkün maksimum kaç ohm ve kaç w degerde hoparlör takabilirim?
Yani hangi aralıkta ohm ve w hoparlörler takarsam sorunsuz cihaza zarar vermeden kullanılabilir?

Elinizdeki 3w 8 ohm hoparlörler ile kullanabilirsiniz. Sadece biraz daha tok ve az ses verirler.

Örnek1: Müzik ünitenizin 50w çıkış verebildiğini varsayalım. Siz buna 50-60w aralığında hoparlör takarsanız tam performans alırsınız. Ama sürekli son seste dinlerseniz ömrü 100 saat olur diyelim.

80w hoparlör takarsanız ses performansı %90 a düşer belki, ama ömrü 500 saat olur.

Örnek2: Bildiğimiz 5mm mavi led 20ma akım çeker ve 3-3,3 volt ile tam parlaklığında yanar. Ömrü 2000 saat olsun. Buna 2,7 volt verirsen parlaklık biraz düşer ama, ömrü 4000 saat olur.

Yani kısaca sorun olmaz.

Çok teşekkür ederim,anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…