Visual Basic İle Hız Kontrol Devresi

tdoktoru

Üye
Katılım
18 Haz 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
44
merhabalar arkadaşlar bir proje üzerinde calısıyorum. fakat yardımlarınıza ihtiyacım var. bana görsel olarak kontrol edebileceğim hız kontrol devresi gerekli.

yani visual basic ile bir motora yavaştan başlatarak hızlandıracağım yada hızlıdan biraz daha yavaslamasını istiyorum. böyle bir devre yapabilecek arkadas var mı varsa ücreti göreüşebiliriz.
Helikopter için bir çalışma yapıyorum.

Visual basic ile görsel ekrandan motoru yavaslatacam hızlandıracam.
pic kodunu falan nasıl yapacamı bilmiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

saygılar
 
Merhaba
Ben size programı yazarımı ücrete de gerek yok.Yalnız PIC'ten gelen sinyallerin HEX değerlerini ve de kaç adet olduklarını bilmem gerekir.Daha da açık olarak yazarsam PIC'ten gelen tüm hex bilgileri byte byte bilmem lazım ki ona göre bir yazılım yapayım.
 
konumla ilgilendiğiniz için cok teşekkür ederim. yalnız surada cok takılıyorum 4-5 kg yükü kaldıracak redüktorlü motor bağlamak istiyorum. helikopter için. şimdi amacım bir devreye iki tane motor takacağım motorun hızını kendim pcden ayarlayacagım. tam ayrıntılı bilmiyorum bu konuyu o yüzden yardımınıza cok ihtiyacım var. Allah sizden razı olsun.

devreyi, hangi bileşenleri kullanacağımı yazarsanız cok memnun olurum. mail adresim: fthmlymz@hotmail.com
 
Yalnız şuna dikkat etmenizi isterim Visual Basic Timer'ı beş para etmez yanlıştır. Bu yüzden internette araştırırsanız bulursunuz özel timerlar var düzgün çalışan.
Paralel port kullanabilirsin basit olur. 1 ms'de bir motora ne kadar yol alması gerektiğini bir pic'e paralel port aracılığıyla yollarsın pic'de on-off kontrol gibi düşün enkoderden gelen bilgilerin az yada fazla olasına göre motoru hızlandırıp yavaşlatarak hız ayarını sağlar.
 
Bu iş için yöntem şu şekilde olmalı;

1-Helikopterin içinde Pic ile yapılmış bir kontrol devresi olmalı ( Ayrıca pic için bir program geliştirmek gerekiyor )
2-Helikopter ile Pc rasında RF bağlantı olmalı ( Pc ile haberleşme için bu Rs232 girişli bir rf olabilir )
3-Pcden kontrol içinde bir yazılım yapılmalı

bu şartlar sağlandığında verim alınabilir düşüncesindeyim.

bizimde böyle bir hayal projemiz var.

Pic için değilde PC deki program için bende yardımcı olabilirim...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…