Ana tesisat vanasını (konutun )kapatıp çalıştırıp deneyin,yükselme olmuyorsa esanjör kaçırıyor ya da doldurma vanası.Kombi kapalı iken 1.5 geçmiyor ama musluktan olsa, her zaman içeri su basması gerekmez mi ?
Kombi kapalı konumda iken 1.5 da sabit kalıyor, petekleri ısıtınca bar yükselmesi başlıyor.
musluk olsa problem kapalı iken de bar yüskelmesi olması gerekmiyormu ?
3 ihtimal aklıma geliyor.Kombi kapalı iken 1.5 geçmiyor ama musluktan olsa, her zaman içeri su basması gerekmez mi ?
Kombi kapalı konumda iken 1.5 da sabit kalıyor, petekleri ısıtınca bar yükselmesi başlıyor.
Sistemdeki (petekler) suyu bosalttiginizda genleşme tankındaki hava basıncını kaç bar okuyorsunuz?.Kombi kapalı iken 1.5 geçmiyor ama musluktan olsa, her zaman içeri su basması gerekmez mi ?
Üstadım genleşme tankı 0 takıldı, plakalı ejanjor de 0 takıldı. zaten 2 parçada sorun bulamayınca , problemi araştırmaya başladım. tankın havası da normal , doldurma muslugna gelmeden önce olan vanayı kapatıgımda barda oynama oynamıyor ama o zaman da , sıcak su alamıyorm.doldurma musluğundan değil,
genleşme tankında yetersiz hava var veya tank delik.
Sistemdeki basınçlı suyu boşalttiktan sonra genleşme tankındaki hava basincinin kaç bar olduğunu soylerseniz bir fikrimiz olabilir.Üstadım genleşme tankı 0 takıldı, plakalı ejanjor de 0 takıldı. zaten 2 parçada sorun bulamayınca , problemi araştırmaya başladım
Sistemde su yok iken yaklaşık 0.9 bar hava basıncı olmalı. Daha sonra sisteme biraz yüksek orandaÜstadım genleşme tankı 0 takıldı, plakalı ejanjor de 0 takıldı. zaten 2 parçada sorun bulamayınca , problemi araştırmaya başladım. tankın havası da normal , doldurma muslugna gelmeden önce olan vanayı kapatıgımda barda oynama oynamıyor ama o zaman da , sıcak su alamıyorm.
musluktaki şüphem de : kombi kapalı iken bar 1.5 da ise 3 gün de açmasam 1.5 da kalıyor. ne zamanki kombiyi açıp kullanmaya başlıyorum. o zaman kombi içindeki su fazlalaşıp 3 bara gelince damlatmaya başlıyor.
kime sorsam musluk arızalı olsa kapalı iken de bar yükselmesi lazım diyor. hafta sonu genleşme tankına giden boruların tıkanıklıgın kontrol edecegim. zaten genleşme tankını söküp sallarsam içinde su var ise borularda bir tıkanıklık olmadıgı anlaşılacaktır. (artık söke taka alıştım)
ok üstadım , hafta sonu sizin dediginiz şekilde o kısmıda test edip sorun yok ise o kısmıda eleyebilirim. artık arızayı bulmak bana şart olduSistemdeki basınçlı suyu boşalttiktan sonra genleşme tankındaki hava basincinin kaç bar olduğunu soylerseniz bir fikrimiz olabilir.
Sistemde su yok iken yaklaşık 0.9 bar hava basıncı olmalı. Daha sonra sisteme biraz yüksek oranda
Örn :2,5 bar şu basın. Tekrar hava basıncını ölçün. Hava basıncı 2,5 bar civarında ise genleşme tankına giden hatta tıkanıklık yok demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?