Elektrikli süpürgelerin besleme girişinde parazit önleme amaçlı kondansitörlere denk geliyorum. Sanırım aynı şey.Aslında bu tür ev içindeki tüm cihazların,makinelerin bu farklı girişimlerinden etkilenecek diğer tüm cihazların (Tv,psu,projeksiyon cihazı,vb.) 220 vac girişlerinde bir EMI filtresi mutlaka yer alır veya dizayn olarak yer alması da gerekir.Ancak çeşitli nedenlerle bu filtre elemanları kısmen hasar görüp bu önemli fonksiyonunu yerine getirmiyor (Süzgeç görevini) olabilir.Hazır satılan EMI filtresini harici olarak girişten önce seri bağlı olarak takmak çok daha iyidir.Ben hazır satıldığını bilmiyordum doğrusu,eski psu'lardan pcb'deki bu EMI kısmını yan keski ile özel çıkararak,bu hazır satılanlardaki gibi pc'den hemen önce,masa üstü pc'lerin girişinden önce başarıyla da kullandım.(Psu'da yer alanın da dışında 2. bir filtreleme amaçlı,hariçten bağlı olarak) Kolay gelsin.
evet buna benzer filtreler iş görür. sadece kapasitör de iş görür çoğunlukla.Elektrikli süpürgelerin besleme girişinde parazit önleme amaçlı kondansitörlere denk geliyorum. Sanırım aynı şey.
Binbaşı hocam söylediğiniz kutupsuz kond. ile emi filtresi aynı görevi tam olarak görebiliyor mu ?
Aslında bu tür ev içindeki tüm cihazların,makinelerin bu farklı girişimlerinden etkilenecek diğer tüm cihazların (Tv,psu,projeksiyon cihazı,vb.) 220 vac girişlerinde bir EMI filtresi mutlaka yer alır veya dizayn olarak yer alması da gerekir.Ancak çeşitli nedenlerle bu filtre elemanları kısmen hasar görüp bu önemli fonksiyonunu yerine getirmiyor (Süzgeç görevini) olabilir.Hazır satılan EMI filtresini harici olarak girişten önce seri bağlı olarak takmak çok daha iyidir.Ben hazır satıldığını bilmiyordum doğrusu,eski psu'lardan pcb'deki bu EMI kısmını yan keski ile özel çıkararak,bu hazır satılanlardaki gibi pc'den hemen önce,masa üstü pc'lerin girişinden önce başarıyla da kullandım.(Psu'da yer alanın da dışında 2. bir filtreleme amaçlı,hariçten bağlı olarak) Kolay gelsin.
abi allah razı olsun da belli zaten ışıklar yandığı anda bir anlık lambalar sönüyorsa ani kalkış akımı çekilmesi ya da kabloların çekilen akımı karşılayamaması durumu göz önünde bulundurulmalı demişti bir usta. yoksa tesisattan çok anladığımdan değilSorun gerilim düşümü ! @yolgezer74 haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?