Faz faz arası kullanıyorum tek faz kullanıyorum2 faz arası 380v boşta 400v ampermetre varken 380v görmen normal hata değil.
arada 340v ve altı da görebilirsin...
belki değil kesinlikle düzelecektir.Önce voltmetreyi sonra ampermetreyi bağlayın belki düzelebilir.
voltmetrenin öne bağlanması veya arkaya bağlanması fark etmemesi lazım. Başka bir olay var burada.
Şimdi datasheet'ine baktım cihazın. İki modda kullanılabiliyor. Ya kendi içindeki şönt üzerinden ölçüm yapıyor, yada harici şönt ile ölçüm yapıyor. Eğer içindeki şöntü kullanirsaniz, o şöntin direnci 12 mOhm. Ama harici şönt kullanırsaniz, cihazın kendi empedansı 40 KOhm.
Bence problem şu: eleman harici şönt için olan uçları kullanarak ampermetreyi seri bağlıyor. Bu durumda ne oluyor? Devreye seri olarak 40 KOhm direnç bağlamış oluyorsunuz. Voltmetre 1 mA akım çekse, al sana 40 V düştü. 500 mikroamper akım çekse, 20 V düşer.
timur bey, bişeyi gözden kaçırıyorsunuz bence. orada bahsedilen 50v değeri ölçü aletinin çalışması için gerekli besleme değeri.Hatta harici şönt terminalleri kullanıp bağladıysa ve sonra da çıkışa yük bağladıysa, cihaz kesin yanmıştır. Çünkü harici şönt modunda en fazla 50V gerilime izin veriyor cihaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?