1 ) 0-5v cikis veriyorsize bir kac sorum olacak
1-yaptıgınız devrenın cıkısı nedır acaba 0-10 volt mu yoksa 4-20 ma mi
2-plc analog gırısını dogru kalıbrasyon yaptınızmı acaba
Bunlarda sikinti yok sadece olay su skalasida tamam .ama mesela 9A yaziyot plcde sonra ben olcu aletini volt kademesine alip notr ile sensor devresinin 0-5 v cikisina tutup olcmeye baslayinca normal akim degerine donuyor direk.voltmetrenin problarini cekince tekrardan 9A firliyor .anlamadigim olay burada.peki başka bır kaynaktan plc ye analaog sınyal uygulayıp sıstemı o şekılde kontrol etme sansınız varmı
ayrıca gelen akım bilgisine gore cıkış gerilimi nasıl olmaktadır.cıkısta 5 volt var ıken sıstemden gecen akım degerı nedır.bunlara gore analog gırısı skala ayarı yapmalısınız.
lem55-p aşağıdaki devreyi yaptım.sanırım sensor ac akımda ac cıkıs veriyor. devrem bu şekilde plc ye bağladığımda akımı ölçebiliyorum ancak ölçü aletinin uclarına cıkısını bağlayınca ölçebiliyorum.Sizin sensör lem55-p mi lem55 mi. lem55-p pdf sine baktım. 1/1000 akım oranına sahip. yani çıkışına 10-100 ohm gibi bir direnç gerekiyorki bu direnç üzerinden voltaj ölçebilesiniz. Bu sensörün çalışma voltajıda +-12 volt.
Nasil olucak bu is ? Opamp koydukca bu seferde hata payi articak.ve su ac cikisi 0 yapip nasil analog girise 0-5 v yada 0-2.5 da olur nasil yol izlicem onu kestiremiyorum.bir yardimci olsan valla super olur 1 aydir ugrasiyorum.D1 ve C2 anlamsız. Devre böyleyse çıkış voltajı tek alternansın en yüksek değerinde kalır yani tepe voltajına şarz olur c2. hatta diyot sebebiyle çıkış voltajının 0,6 volt eksiğine.
Çıkış voltajıda 1 nolu uç sıfır volta göre alternatiftir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?