welder tm 2000 çıkış voltajı

Katılım
16 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
55
Konum
zonguldak
merhabalar..internetten 2.el welder TM 2000 invertör kaynak makinesi aldım..katolog değerlerinde çıkış voltajı 63 v yazmasına rağmen aldığım cihazda 13 v. fakat 3.25 elektrotla yaptığımız birkaç denemede kaynak yapmada hiç bir sorun yok..bu çıkış voltajının fonksiyonu nedir?,kaynak yapmada etkisi varmıdır? verdiğiniz vevaplara göre makineyi geri gönderme şansım var.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu konuda yardımcı olabilecek birisi yokmudur acaba..bu süre içinde kaynak yapıyorum.hiç bi sorun görünmüyor makinede. Ama boşta çıkış voltajı neden 13 v olabilir 63 v olması gerekirken..
 
Sana ne ne kadar olduğundan , çalışıyormu çalışıyor işine bak.
Çıkış gerilimi senin doğru ölçmeyeceğin dalga formunda ve frekansında.
Sıradan oyuncaklarla ölçemezsin yani.
Ancak osiloskop ile görüp hesaplanır...
 
sayın onursal üye!! kazım bey..yazdığınız üslubun pek onursal üyeye yakışır tarzda olduğunu düşünmüyorum..isterseniz sizin oyuncak dediğiniz fluke 289 model ölçü aleti ve elimizdeki osiloskopların fotoğraflarını size göndereyim..benim bahsettiğim çıkış frkansı diil boşta dc çıkış voltajıdır..işyerimde bulunan diğer inverter kaynak makinelerinin çıkışını dc olarak ölçtüğümde katolog değerlerinde yazan voltajı görüyorum..aldığım kaynak makinesinde ise katolog değeri dc 63 v yazmasına rağmen 13 v ölçüyorum.öğrenmek istediğim sadece bunun neden olabileceğidir?? umarım anlatabilmişimdir..kolay gelsin
 
Arkadaslar bilgi paylasmayacak adam yerine koymayacaksaniz forum deyip paylasim yardimlasma yeri deyip sonra milletin kullandigi aletlerle yada bilmedigi konularla dalga gecercesine konusmayin yardim edecekseniz edin etmeyeceksenizde milleti terslemeye hakkiniz yok bilmemek ayip degil bu ne ya hangi konu olsa ne sorulsa adam yerine koyup cevap veren yok avrupa sitelerinde adamlar yardimlasmaktan mutlu olur sizler biri bise sorunca aa bilmiyor diyerek zevk mi aliyorsunuz hayret birsey...
 

Merhabalar.Bakın,sevgili üyeler;değerli arkadaşlar; bu sorduğunuz güzel soru genel bir kaynak tekniği ön bilgisidir,ama sn. Kazım Uğur Hocam bu açıklamayı sanırım tam olarak da bilmeniz gerektiğini düşünerek bunu da yapmamıştır,kötü niyetli olduğunu da sakın sanmayın.

Kaynak makinelerinde boştaki ve ark (Plazma halindeyken yani tam arktayken) ölçülen kaynak voltajının çıkış değerleri çok farklıdır.Zaten esastan kaynak makinelerinin karekteristik özelliği (Kaynak akımının amper (akım)/volt değişimi tam bir yay şeklinde I/V ; apsis/ordinat eksenli olan bir grafik çıkış eğrisine açıkça sahiptir) boşta ark sağlayan en az 45-50 (Daha fazlası da olabilir ama 65 volt ac/dc üzeri artık çarpıcı olmaya başladığından boşta voltun 120 voltu geçmesi pek istenmez= Prof.Selahaddin ANIK,15 Aralık 1997,İstanbul,Gayrettepe basımı,Kaynak Tekniği kitabında) volt ac/dc olması lazım ki ark tutuşup kaynak için plazma ortamı havada (azot+oksijen ortamında) birkaç tıklamadan sonra kendiliğinden meydana da gelsin.

Bu plazma ortamı tam olarak da oluştuktan sonra gerilimin akıma (Ampere) dönüşmesini biz kaynak makinelerinden tam olarak her zaman da bekleriz.Çünkü bu tutuşma (ark) olduktan sonra bize 15-17 volt ac/dc'ler bile yeterli (Kaynak kitaplarını açıp da bakabilirsiniz) olur,bu arkın devamını tam sürdürebilmek için.makinenin kendi içinde bu dönüşümü sağlıklı bir kaynak için şarttır.

Yani kaynak makinelerinin karekteristik bir özelliği sizi belki de çok hayrete düşüren bu değişik olayı,bir arıza veya anormallik de değildir.Bu makineler ister trafolu çok daha basit yapıda olsunlar veya inverterli olup tümüyle elektronik yapıda olsunlar sonuç pek de değişmez.Bu konuda rahat olun..

Bir Çin atasözü bu konularda açıkça bize şunu söyler; "Çalışıyorsa eğer hiç elleme,çalışmasına devam etsin!" (Konuyla biraz ilglili,çok fazla da ilgili değil, ama aklıma ilk anda da bu geldi,kusura bakmayın ) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sn Binbaşı..Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, gayet yeterli oldu.Kazım Bey hakkında bir şey konuşmakda gereksiz artık benim açımdan.Mütavaziliğin bi erdem olduğunu düşünüyorum.Bende Konfiçyusun bi sözüyle konuyu bağlıyım o halde "Gerçek bilgi, insanın ne kadar cahil olduğunu bilmesidir." Saygılarımla..

 
bu konuda yardımcı olabilecek birisi yokmudur acaba..bu süre içinde kaynak yapıyorum.hiç bi sorun görünmüyor makinede. Ama boşta çıkış voltajı neden 13 v olabilir 63 v olması gerekirken..
bazı cihazlar enerji tasarrufu yapamak adına stby devresi koyuyor o neden le kaynak yapmadığınız sürede düşük güç tüketiyor kilmak ın smart cihazlarıda bu sistemi kullanıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…