Win7 Nasıl Kurtarılır?

silvestir

Profesyonel Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
2,769
Puanları
656
Win7 yüklü notebook'um yükleme sırasında takılıyor. Bilgisayarıma bir şekilde açarak Hard Diskime ulaşmak ve bilgilerimi kurtarmak istiyorum. Yöntem ne olmalı. USB flash ile bilgisayarı Win7 yi görecek şekilde nasıl açabilirim.
 
windowsu "güvenli kip" veya "en son bilinen çalışan durum" açmayı denediniz mi?
aklıma gelen usbden çalışabilir bir işletim sistemi (örneğin ubuntu) bilgisayarınızı çalıştırırsanız dosyalarınıza erişebilirsiniz. Google da bu konu ile ilgili çalışmalar mevcut.
 
Güvenli kip vs kurtarmıyor. Windows açılacak gibi oluyor ama takılıp kalıyor. Bir şekilde windows çalıştırabilsem hard diske ulaşabileceğimi düşünüyorum. Eskiden DOS disketiyle açıp birşeyler yapardık şimdi o da yok. Ubuntu dediğiniz şeye bir bakalım.
 
hiren boot cd nin en son sürümünü indir ve bunu cd ye yaz.pc ni açtığında hiren boot cd nin menüsü gelir.buradan mini xp yi seç.pc in cd den çalışan xp den açılmış olacaktır.bundan sonra harddisk teki kurtarmak istediğin dosyaları format atmayacağın partitiona kopyala
 
win7 cd sini takın bootdan ilerleyin bilgisyarı öner konsolu gelecektir.
 
F5 -F8 den güvenli kipden pcnizi acın dosyalarınız kurtarın. geri yukleme yapabilirseniz yapın.

sonra cd den kurtarma yada format
 
bios denilen yere nasıl gireceğim benim makina da girimiyorum...
 
Bios'a girmek masaüstü ve dizüstünde faklılık gösterebilmekte,bütün masaüstü pc'ler genellikle açılışta "delete" tuşuna basılı tutularak açılabilirken,dizüstünün bu iş için ayrılmış olan ayrı bir fonksiyon tuşu bulunuyorsa(F10 gibi) bu tuş dışında "delete" 'e basılsa bile biosa geçilemiyor.Zaten dizüstünün açılışındaki başlangıç dos programında,"F9=Boot Device Menü,F10=Rom Based Setup,F12=Network Service Boot" gibi fonksiyon tuşlarının karşılıklarını görebilirsiniz.Bios'a girebilmek için bu tuşlardan F10 tuşuna açılışta,işl.sis.başlamadan basılı tutmanız gerekir.Ayrıca bunu kendi hp markalı dizüstüme dayanarak söylemekteyim,başka markalar için bu tuş karşılıkları farklı olabilir.Açılış sırasında bu sembollere dikkatlice bakın.Ama benim bildiğim kadarıyla her marka masaüstünde biosa giriş için,başlangıçta "delete"'e devamlı olarak basılı tutulacağıdır.Kolay gelsin.
 
HDD'yi bilgisayardan sökerek, ikinci disk olarak başka bilgisayarda yedek almak çok zahmetsiz oluyor. Sizde deneyebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…