İşletim sistemleri kurulu o diskleri aynı anakatra bir arada takamazsın.
Tek bir harddiske işletim sistemi kurulu olmalı ve sistem yapılandırması bu hardiske kaydedilmelidir.
Eğer XP ve Win7 işletim sistemlerini aynı anda kullanmak istiyorsan, her iki işletim sistemini tek bir harddiske kurmak zorundasın.
Aksi takdirde disklerdeki boot bayrağı adreslemeleri çakışır ve bu gibi hatalarla karşılaşırsınız.
Eğer iki ayrı harddiske iki ayrı işletim sistemi kurmak istersen, bu diskleri aynı anda sisteme takamazsın. İkinci diski takıp çalıştırabilmek için, ilk diski sistemden çıkartıp, ikinci diski taktıktan sonra, BIOS içerisinden ikinci diskin parametrelerini BOOT diski olarak yeniden belirlemelisin. (FIRST BOOT DEVICE)
Bu durumda nasıl bir konfigürasyon uygulayacağını detaylıca yazarsan, adım adım yönlendirebilirim.
Hangi işletim sistem(ler)ini kullanacaksın.
Hangi harddiskleri, ne şekilde kullanacaksın.
Harddisklerin kapasiteleri ve arabirimleri nedir.
Takmış olduğun her HDD yi BIOS içerisinden konfigure etmek zorundasın. Bir HDD i sisteme tanıtıp işletim sistemi kurduktan sonra, diğer harddiski ezbere takamazsın.Zaten yazdığım gibi ikisi de ayrı HDD lerde idi ve tek tek takıyordum.
Son durum, Xp yi kardırdım ve 1 ide ve bir sata takılı vaziyette şu an win 7 yi kurdum.
İkinci satayı ne yaptıysam win 7 ye tanıtamadım.
tavsiyeleriniz nelerdir.
Anakartın kabahati yok. Bütün mesele disklerin doğru yapılandırılması.
MSI anakart daha eski bir model. CORE2 DUO desteğinin olup olmadığı bile belli değil. Ayrıca aynı sorunları MSI anakartta da yaşayabilirsin.
IDE harddiske win7 kurulduktan sonra, diğer harddisk takıldığında win7 otomatik olarak ''AYGIT SÜRÜCÜSÜ YÜKLENİYOR'' ibaresi ile diski tanıması gerekiyor.
Bundan sonra tek yapılması gereken, disk yönetimine girip bu diski komple silmek ve yeniden tek parça halinde formatlamaktır.
Bu işlem yapılmazsa, disk içerisindeki BOOT sektörden dolayı aynı sorunlar devam edecektir.
DVD sistemde görünmüyorsa IDE HDD ile çakışıyordur.
Hem IDE HDD, hem de DVD/ROM'un üzerinde jumper ayarları anlatılır. DVD ile IDE HDD aynı IDE kanalında olduğu için jumper ayarlarının doğru yapılması gerekmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?