wincc de bir sayafaya password atamak

Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
Wincc Scada ile ilk projem. 400 I/O luk plc ile haberleşen 1024 tag lisanlı wincc kullanıyorum. 624 tag kullandım. projeyi teslim ettim. müşterimin isteği üzerine ilave bir pid management sayfası oluşturdum. bu sayfadan tüm oransal vanaların proses value, manuel value, gain, ti ve td değerlerini değiştirebilecekler.
Benim sıkıntım bu management sayfasını tıkladıklarında password ile erişecekler, ve birde password değiştirme penceresi oluşturalacak. Global script ile uğraştım ama beceremedim. yöntemini bilen varsa lütfen yardım edin.
Birde timerlarda kullandığımız değeri scada da nasıl işleyeceğiz. yani scada dan girdiğim ti td değerini S5t#XXs formatına nasıl çevireceğiz.
Daha önceden fix32 ve citec kullandım. plc olarakta mitsubishi kullandım. siemensin bu yönlerini bilmiyorum. Siemenste ilk projem ve alnımın akıyla teslim ettim. şu passwordu da halledersem işim bitiyor.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
user administrator kısmında bir kullanıcı tanımlayarak sağ taraftaki yetkilerden istediğini verebilirsin.
 
Integer olarak girdiğin değerleri time değerine dönüştürecek kod oluşturman gerekecek
 
Son düzenleme:
Ekteki dökümanı incele senin tam işine yarayacak bilgiler ve fonksiyonlar mevcut. WinCC Flexible da istediğin uygulama yapılmış. Anlaşılmayan birşey olursa yazarsın. Ben 1 ay önce aynı uygulamayı yaptım.
 

Ekli dosyalar

  • WinCC_flexible_Timer.zip
    2.5 MB · Görüntüleme: 154
Son düzenleme:
OB35 de kurduğum pid looplarındaki ti ve td zamanlarına da convert edermi gönderdiğin uygulama
 
OB35 de kurduğum pid looplarındaki ti ve td zamanlarına da convert edermi gönderdiğin uygulama

Bir timer a set değeri ataman gerekiyor sanırım.

L S5T#20s
SD T1

Normalde uygulama bu şekildedir. Fakat sen bu timer set değerini scadad dan almak istiyorsun. Bu kez bu set değerleri integer olarak gireceksin.
Örnek olarak scada şöyle olacak
saat : inputbox (integer tag)
dakika : inputbox (integer tag)
saniye : inputbox (integer tag)
bu projenin içindeki bir foksiyon input kısmına bu integer değerleri ve timer sipini SD SS gibi gireceksin output kısmına ise istediğin timer numarasını gireceksin. Bu ineger değerleri S5T formatina çevirerek senin timerına atıyor. Ayrıca timer S5T yi BCD formtında 999 kaday yazabildiğimiz için maksimum 2 saat üzerinde kurabiliyoruz. Bunu aşmak içind kütüphaneden kullanılan bir foksiyon ilede gün formatına kadat set edebileceğimiz timer lar oluyor.

OB35 de kullandığın timerları set edermi soruna gelince bunu deneyebilirsin. Ben senin sorun üzerine bu araştırıp çözüm yolu gösteriyorum.
Cevaba gelince eder diye tahmin ediyorum. Eğer etmez ise çevirici foksiyonu OB 35 içinde çağırabilirisin.
 
Yanlış bir anlaşılma olmuş sanırım.PID blokları için kullanılan Ti veTd değerleri TIME formatındadır.S5TIME formatında değildir.Dolayısıyla 5 satırlık bir kod yazman yeterli olacak.
 
Yanlış bir anlaşılma olmuş sanırım.PID blokları için kullanılan Ti veTd değerleri TIME formatındadır.S5TIME formatında değildir.Dolayısıyla 5 satırlık bir kod yazman yeterli olacak.

Bunun için şekildeki gibi bir blok kullanabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    27.4 KB · Görüntüleme: 103
scada sayfasına password atamak konusunda foxspring arkadaşa teşekkür ederim. problem çözüldü.

OB35 time problemi konusunda da hansandersen arkadaşa teşekkür ederim.
verdiğin blok similasyonda çalıştı. Bakalım uygulamada nasıl olacak. sonucunu 1,5 ay sonra söyleyebilirim. Uygulama sahası Mısır da.

Fikirleri ile katılan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,059
Kullanıcılar
451,145
Son üye
seka123

Yeni konular

Geri
Üst