Wincc Flexible da Istendiğinde gerçek zamanı göstermek

aybulus

Üye
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar kolay gelsin Wİncc Flexible da bazı değerleri S/ 300 den alıyorum fakat bu aldığım zamanı da yanalrına eklemek istiyorum.Operatör değerleri almak için tuşa bastığında sadece saati de nasıl oraya ekleyebilirim.(I\O field ya da başka bir kısımda)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plcden saati okuyarak saat bilgisini datablog aracılıgı ile ekranda görebilirsin.
 
plcden saati okuyarak saat bilgisini datablog aracılıgı ile ekranda görebilirsin.

Bunu nası yapabilirim aslında tam olarak bilmek istediğim şey bu..Yani Saati ve dakikayı yanyana yazdırabilir miyim? Atıyorum Db1.DBW0 da okuduğum bilgi 11.13 olacak yada 1113 olur ben Wincc de ortaya nokta koyarım..

L LB 12 //Year
L LB 13 // Month
L LB 14 // day
L LB 15 // Hour
L LB 16 // Minute
L LB 17 // Second
Bunlardan istediğimi alıp DB lere atıyorum ama ayrı ayrı olduğu için problem oluyor.
 
daha önce bu konuformdayanıtlanmıştı detaylarına bakabilirsin. plc nin date and time sfc1 bloguile okuma yapıp okudugun date and time formatında bir db ye alacaksın sonra budbyi yıl-ay-gun-saat-dakıka-sn-ms-haftanın gunü parca parca alıp istediğin gibi kullanabilirsin.
 
ago arkadaşım bilgin için teşekkür ederim.Ama benim derdim sadece saat ve dakikayı(aynı veri içinde) wincc nin bir kutucuğuna atmak.çünkü wincc de bir ekrana 600 den fazla işlem koyamıyoruz.bende bu sayıya geldim.Operatör kayıt tuğuna basınca ekranda 15.17 gibi bir bilgi gözüksün ve resetleninceye kadar da öyle kalsın.
 
sen bunu plc icindedatablogta kullanicaksin db de yani sonra saat ve dakikayi db den alican winff ye yani iki tag kullanican fazlabirsey kullanmayacaksin. hadi oda olmadi tek tag date and time alican winccf de script yazip saat dakikayi internal tagda halledeceksin.hadi oda olmadi saat dk yi plc de stringe cevir tek tagda string olarak alwinffye cekj.
 
digeride zaten tek tagda yine isini gorecek dort islem yaparakornek saat birwordte ise integre cevir degeri 100 ile carp sonra dak wordunu integrecevir sonra bu ikisini tapla

L LB 15 // Hour integer
L 100
*I
=mw100 integer

L LB 16 // Minute
L MW100 // integer
+I
= MW102 // mw 102 olabilir.
 
saat 12:20 ise mw 102 1220 olacak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…