wincc webnavigator

bekirkaan

Üye
Katılım
31 Ara 2008
Mesajlar
174
Puanları
1
Yaş
42
arkadaslar
wincc de hazırladıgım projeyi nete acmak ve projenin bulundugu bilgisayrın ıp nosu nu gırdıgımde net uzerınden projenın runtıme ekranını gormek isityorum.Bunun için web navıgatorun dokumanını buldum ve gereklı adımları tek tek uyguladım fakat bır turlu nete acamıyorum.ıp nosunu gırdıgım zaman username ve pasword gırıyorum,bu sayfaya giriş yetkiniz yok diyor ve baglanamıyorum.Bu uygulmayı daha once yapan arkadaslar varsa onlardan detaylı yardım beklıyorum neredeyse tum ıhtımallerı denedım fakat gozden kacırdıgım bır nokta var ve projeyı nete acamıyorum.Acil yardımlarınız bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba;
dokumanda geçen herşeyi yaptım diyorsunuz ama ben yine de hatırlatayım dedim.
acaba intranet ile deneyip güvenlik ayarlarında bahsi geçen Anonymouse baglantı ile de mi baglanamadınız onu merak ettim.
kısa bir süreliğine internet bağlantısını kesip Anonymouse baglantı ile test etmenizi öneririm.
ilgili manual de ekran görüntüsü mevcuttur.
iyi çalışmalar
 
anonymouse görüntü webnavigatorun local olarak programı download ettiği kısım ilk kurulumdan sonra arkadas onu kastetmıs galıba manueldede görüntüsü mevcut,söylediği gibi.
 
merhaba;

webnavigator ile ilgili daha önce yazmak istedim fakat bir türlü fırsat bulamıyordum ta ki bu güne kadar.hemen konuya giriş yapayım uzatmadan.

elimizde Wincc Runtime ile çalışmakta olan bir OS ile plcsim'de çalışmakta olan AS bulunuyor.
biz de bu planta yada prosese internet explorer v6 ile bağlanıp yetki çerçevesinde monitor etmek istiyoruz.anlatacaklarım bu konuya yöneliktir.

öncelikle webnavigator ile çalışırken kullandıklarımı yazayım:

işletim sistemi: xp sp3 ile IIS v5.1( IIS V 5 xp ile geliyor program ekle kaldır ile ekledim)
Siemens PCS7 7.1
Wincc v7 sp1(PCS7 ile geliyor zaten)
Plcsim v5.4 sp2
Webnavigator v7 sp1 server ve client

ulaşması kolay olsun diye PCS7 ile birlikte gelen APC Ex otomasyon ve wincc projesi ile çalıştım.

eklemiş oldugum dosyada web üzerinden çalışan bir prosese(wincc runtime) baglantı kurulmuş ve bunlara ait ayarların ekran görüntüleri bulunmaktadır.
ayrıca benim faydalandıgım CEMAT ile birlikte gelen PCS7 (ingilizce)dokumanları ekledim.genel olarak PCS7 CEMAT entegrasyonu anlatılıyor fakat işinize yarayacaktır.


ekran görüntülerini incelerseniz prosesinizi nasıl web üzerinden monitor edebilecegiğinize ait ayarları çalışan bir sistemde görmüş olacaksınız.

eger ekran görüntüleri haricinde apc ex otomasyon projesi istenirse onu da paylaşabilirim.
az yer kaplaması yüzünden ekran görüntüsü ile paylaştım eger anlaşılır olmaz ise video ile de anlatmaya çalışırım.


not:client ile baglanırken internet explorer v6 kullandım .diger browserlar ile çalışmadı yada hata verdi.opera ,chrome desteklemedi ie v8 ile C++ runtime hatası veriyordu nedenini bulamadım.

iyi çalışmalar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…