Hocam arkadaş windows açılmadan başlatmak istiyor. Vereceğiniz tüm tavsiyeler windows açıldıktan sonra çalışacaktır. Bence onu bu fikirden vazgeçirmek lazımKayıt defterine yazmayı denedin mi ?
Başlangıç'ta regedit diye aratın,
Çıkan ağaç menusunden HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run şeklinde ilerleyin. (Run altındaki gördüklerin pc açılırken başlayan uygulamalardır).
Run altına sağ tılayarak Yeni sekmesi altından yeni bir dizi değeri oluşturun ve buna istediğiniz herhangi bir ismi verin.
Son olarak oluşturmuş olduğunuz dizi değerini çift tıklayarak açılan Değer verisi kısmına tam yol olarak oluşturmuş olduğunuz uygulamanın yolunu girin.
Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda uygulamanız da başlayacaktır.
mesele vazgeçirmek değil.. olasılığı varmı diye sormuştum....Hocam arkadaş windows açılmadan başlatmak istiyor. Vereceğiniz tüm tavsiyeler windows açıldıktan sonra çalışacaktır. Bence onu bu fikirden vazgeçirmek lazım
Hem evet hem hayır. Makineler eğer çok karmaşık değilse doğrudan mikroişlemci boyutunda programlanır ve işletim sistemine ihyaç duymazlar Arduino gibi düşünün. Eğer kompleks işler yapacaksa mesela ağdan veri alacaksa yada çok eksende birden fazla motor hareket edecekse o zaman işletim sistemlerinin paylaştırma gücüne ihtiyaç duyarlar. Bu durumda makineler için hazırlanmış işletim sistemleri mevcuttur. Yapmak istediğiniz işi bilmiyorum eğer basit bir arayüzse ucuz bir ekranla arduinoyla halledersiniz eğer karmaşık ise işletim sistemine katlanmanız gerekir.mesele vazgeçirmek değil.. olasılığı varmı diye sormuştum....
neticede bir sürü endüstriyal makina var etrafta..plastik enjeksiyon makinaları, cnc makinaları, tekstil makinaları vs vs.. bunlar da bir program kullanıyor.. öyleyse yazılan program doğrudan işletim sistemi ile birlikte yazııyor diyebilirmiyiz..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?