Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

Tekrar olacak ama, önceliği yanmaz ve ekonomik malzeme bulmaya vermekte fayda var.

Yangın tehlikesi büyük bir risk. Eşyaya da bağlı olarak, 3-5 dakika içerisinde ev içinden dahi çıkılamayacak hale gelebilir. Evde çoluk çocuk, yaşlılar, habersiz komşular.

Mika (suni) ısıya dayanıklı bir malzeme, ince tabakalar da satılıyor. Kaplama malzemesi (strech, naylon yerine) olarak kullanılabilir. Fiyatı konusunda fazla bilgim yok, pahalı olmayabilir.

Doğrudan kaplama için taş yünü, cam yünü, ısı seramikleri (seramik elyaf) levha-karton-battaniye şeklinde veya benzer uygun fiyatlı ürünler olabilir. Alçıpan (betopan ağır olabilir) vb. malzemelerin fiyat, yalıtım dayanıklılık değerleri araştırılabilir.

Bir çok arkadaşın gürültü sorunu var. Ekonomik ve sağlıklı bir çözüm bulabilirsek epeyce faydalanan olacaktır.
 
Son düzenleme:
Naylon yerine "dekota" en incesinden daha uzun omurlu olabilir. Bondex sünger malesef esnaf kurnazlığından dolayı pahalı. Yoksa öyle para edecek bir malzeme değil. Tekstil sektörünün atıklarından yapılan bir ürün...
 
şu iki farklı model için görüşlerinizi alabilir miyim? B modeli biraz daha mantıklı geliyor, alan küçülsede, benim masama daha uygunmuş gibi duracak. hemde y ekseninde 2 motor bulunmaktadır. fikirlerinizi benim için çok önemlidir.



 
Dar çalışma ortamı için sağdaki daha uygun olabilir. X yönünde iş parçasının büyüklüğü sınırlandığı için, X'in uzun tutulmasında fayda var. Y yönünde ise gerekirse iş parçası kaydırılabilir (ne kadar sağlıklı?).

Daha küçük olsa da kendi tasarımım için benzer şekilde düşünüyorum.

İki lineer ray arası mesafe dar olsada çift motor gerekli mi? Tek-Çift motor kararı için ara mesafe ile ilgili bir eşik değeri var mı? Çift motorun (ve bağlı mekaniğin) eş zamanlı olarak çok hassas çalışması mümkün olabiliyor mu?
 
Son düzenleme:
Bencede cift motor muhakkak olmalı suanki kendi cnc de tek motorla zorlandigini dusunuyorum. Cizimler hangi yazilima ait ? Solid degil sanirim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…