akım trafoları çeşit çeşit farklı, bunun sebebi nedir peki ? 100/5 125/5 500 e kadar akım trafosu var hepsi aynı akımı ölçüyorsa neden farklı ölçüleri var ?Ne yaparsan yap, hangi akım trafosunu takarsan tak sonuç değişmez söylediğim noktaya gelirsin yine. Tüketimlerin eşit olması iki yolla mümkün ya sayaçlar yan yana olacak yada süper iletken kablo ile kayıpsız bir şekilde enerji sağlayacaksın ki buda mümkün değildir. Bunun akım trafosu ile alakası yok Sn. @teknisyen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin bu konu güç kaybı ile alakalıdır. Akım trafosu sayaç v.s ile akalı değildir. Konuyu açan arkadaş onursal üyeliğinize bakarak çırpınıyor cevap arıyor ama çözüm bu değil.
Çözüm olarak yapabileceği iki şey var ya sayaçları yan yana koyacak bu fark minimum düzeye inecek yada sıfırlanacak ,yada aynen tüketime devam edecek bu şekilde ay sonu hesaba aradaki fark az kullanana az çok kullanana çok şeklinde hesap edilerek adalet sağlanmış olacak.
Dağıtım şirketleri zaten bu tür kullanımları usulsüz enerji kullanımı olarak tanımlıyor.
akım trafoları çeşit çeşit farklı, bunun sebebi nedir peki ? 100/5 125/5 500 e kadar akım trafosu var hepsi aynı akımı ölçüyorsa neden farklı ölçüleri var ?
Sn.emodiyatör, paylaştığınız resimdeki hesaplamalarınız doğru değildir. 2,5 mm2 kablo 50 m mesafede 720 w güç kaybına yol açar ifadeniz yanlıştır. Tabiki kablo mesafesinden kaynaklı ölçüm farklılığı olacaktır. 125 m mesafede 3x16 kablo ve 1 kw civarı bir yükte kablodan kaynaklı fark bu kadar olamaz görüşündeyim. Onursal üyeliğimi konu etmenizi de hiç şık bulmadım.
60Hp motor 45Kw yapar. 1 saatte 0,625 kwh harcamasi -Boşta %1,5 kadar guç çekmesi -ilginç değilmi?akım trafoları 100/5 bunu nasıl hesaplayacağız, ana saattle benim taktığım saat arasında 125 metre mesafe var kablo yer altından 3x16 kablo ile geliyor, aradaki mesafe bunu çok etkilermi. Bugün bir ölçüm yaptım, 60 hp dalgıç 1 saatte 0,625 kwk atarken, ana saatte 1,2 kwk attı.
akım trafoları 100/5 bunu nasıl hesaplayacağız, ana saattle benim taktığım saat arasında 125 metre mesafe var kablo yer altından 3x16 kablo ile geliyor, aradaki mesafe bunu çok etkilermi. Bugün bir ölçüm yaptım, 60 hp dalgıç 1 saatte 0,625 kwk atarken, ana saatte 1,2 kwk attı.
Elektirik hakkında bilgim yok çevremdeki elektirikçilerin çoğuda daha akım trafosu ne işe yarar bilmiyor sadece ezbere gelip bağlıyorlar. Size şu bilgiyi verebilirim. Dalgıç 60 hp 80 metrede olduğu için tam ölçüleri veremiyorum yanlız çalışırken 68 amper yük çekiyor. her iki saatin olduğu panolardada amper saati var ikiside 68 amper gösteriyor çalışırkenSadece pompa çalışırken ana sayacın çıkışından ölçülen akımı ve pompa motorunun cos fi değerini yazabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?