Burhanasen33
Üye
İşim o kadar yoğun ki ailemin telefonlarına bile bakamıyorum çoğunlukla Burhan'a boş vakitlerimde yapabildiğim yardımı yapmışım. Sürücü parametresini de yazmışım büyük ihtimalle onu yapmadığı için çalışmıyor. Forum da isteyen herkes soru sorar ama bilen herkes cevap vermeyebilir. Gönül işidir paylaşım. İlk foruma soru yazdım çok sert ve boş cevaplar aldım ama bir tanesine uydum. Bu konu başlığı altındaki bütün yazıları tek tek okuyarak önemli yerleri not aldım. Bu şekilde öğrendim. Gelip başlık altında ki hiçbir konuyu okumadan soru yazdığında bile cevap alıyor geç veya erken nedeni bizler çalışan işleri olan insanlarız. Sorduğunuz soruların çoğu o yazıların içinde olmasına rağmen cevap alıyorsunuz. Kimse forumu oku demiyor sizin için o eski konuya bakıp ordan alıntı bile yapan var. Şimdi ki insanlar o kadar alışmışlar ki hazıra yazık inan ki yazık.Dostum sendeki kontrol kartından anlayanı bu forumda bulamazsın burdakiler alide 15 tl ye satılan kartlardan anlarlar ancakcoğu ustayım diye hava atar hiç bişeyden anlamaz anlayanda ya ezbere anlar yada işi biri daha öğrenecek diye ödü kopar. üj bej kişi vardır müdavim kendi aralarında lafı döndürür dururlar bendede var aynı kart ama ben plazmada kullandım bir iki küçük tavsiye istersen limit home swichlerini npn proximty sensör kullan leuze marka tavsiyemdir biraz pahalı ama hiç başını ağrıtmaz bağlarken sensörlere elektriği ver sinyal ucunu direk kartın ilgili pin bağlantısına gir mecbur kalmadıkca röle yada anahtar tipli swiçh kullanma kart 2000 hz boşuna yavaşlatırsın servo şansın varsa kullan yoksa enkoderli step yada kaliteli bi step motor kullan performansına hayran kalırsın ben hibrit servo kullandım ip gibi kesim yapıyorum şu anda on numara hızlı sorunsuz bir kart nacizane tavsiyem buralarda sakın vakit kaybetme yabancı dil varsa yurtdışı forumlara bak ben karta birtek spindle baglamadım bu sebeple sana şimdilik birsey diyemeyeceğim ama diğer herşeyde yada mach3 ayarlarında yardımım dokunursa elimden geleni yaparım. hatta sende yabancıdil yoksa senin için spindle olayına bir bakarım bana özelden mesaj atabilirsin görüşmek dileğiyle
boşver Yusuf takma kafanı.İşim o kadar yoğun ki ailemin telefonlarına bile bakamıyorum çoğunlukla Burhan'a boş vakitlerimde yapabildiğim yardımı yapmışım. Sürücü parametresini de yazmışım büyük ihtimalle onu yapmadığı için çalışmıyor. Forum da isteyen herkes soru sorar ama bilen herkes cevap vermeyebilir. Gönül işidir paylaşım. İlk foruma soru yazdım çok sert ve boş cevaplar aldım ama bir tanesine uydum. Bu konu başlığı altındaki bütün yazıları tek tek okuyarak önemli yerleri not aldım. Bu şekilde öğrendim. Gelip başlık altında ki hiçbir konuyu okumadan soru yazdığında bile cevap alıyor geç veya erken nedeni bizler çalışan işleri olan insanlarız. Sorduğunuz soruların çoğu o yazıların içinde olmasına rağmen cevap alıyorsunuz. Kimse forumu oku demiyor sizin için o eski konuya bakıp ordan alıntı bile yapan var. Şimdi ki insanlar o kadar alışmışlar ki hazıra yazık inan ki yazık.
İşim o kadar yoğun ki ailemin telefonlarına bile bakamıyorum çoğunlukla Burhan'a boş vakitlerimde yapabildiğim yardımı yapmışım. Sürücü parametresini de yazmışım büyük ihtimalle onu yapmadığı için çalışmıyor. Forum da isteyen herkes soru sorar ama bilen herkes cevap vermeyebilir. Gönül işidir paylaşım. İlk foruma soru yazdım çok sert ve boş cevaplar aldım ama bir tanesine uydum. Bu konu başlığı altındaki bütün yazıları tek tek okuyarak önemli yerleri not aldım. Bu şekilde öğrendim. Gelip başlık altında ki hiçbir konuyu okumadan soru yazdığında bile cevap alıyor geç veya erken nedeni bizler çalışan işleri olan insanlarız. Sorduğunuz soruların çoğu o yazıların içinde olmasına rağmen cevap alıyorsunuz. Kimse forumu oku demiyor sizin için o eski konuya bakıp ordan alıntı bile yapan var. Şimdi ki insanlar o kadar alışmışlar ki hazıra yazık inan ki yazık.
DC 0-10 volt çıkış istiyor isen, usb kartlarda bu olmaz. Yav sen de kimsin der isen, deme sadece dinle. Hayda sen ne diyorsun bir cümle ile bitirdin diyeceksin. Ama olmaz. Neden mi? USB portunda 5volt gerilim var buna büyü yapayım da 10volta yükseltemez miyim diyenler de çıkar. Bir akıllı çıkıp dc-dc converter der, ama oda olmaz çünkü analog çıkışlı converter olmaz. Olmaaaazzz. Olmaz şarkısı hala moda ise çözüm ne senin istediğine peki, çözüm var kontrol kartını değiştir. Hem ucuz olsun hem iş yapsın, hem çin çan çon olmasın dersen Nokta CNC 'ye bir bak bakalım.
Bir de bir nasihat Mach3 'ü bırak. Gerçek Zamanlı Realtime çalışmaz. Ayrıca çalıştığı işletim sistemi de bu cnc kontrol işleri için uygun değil. Peki hangisi derseniz onu da sorarsınız. Biri cevaplar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?