XLPE Kablo başlığı neden patlar?


Bu linkden videoyu indirme zahmetinde bulunsaydın kötü işçilik değilde nedir sorusunun cevabını anlardın.Bu link bir önceki sayfada yani birinci sayfada tarafımdan verilmişti.Konuyu başından ele alıp katılımcıların yazılarını okuduğumuzda kötü işçiliğin de tesiri olduğunu anlıyoruz.Amerikayı bir daha keşfetmek isteyenlerin ben önüne geçmeyeyim.Kablo başlığı öncelik ile alan kontrol kısmının uygun şekilde yapılmayışından veya zamanla bu kısmın deformasyonundan kaynaklanır.Kablonun içine giren su ve nemde alan dağılımını bozduğu için patlamaya sebep olur.Video da bu apaçık ispatlanıyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu deneyde uygulanan gerilim sabitmi yoksa show amaçlı olarak gerilim yükseltilmişmidir ????

net bi bilgi varmıdır ????
 
Bu deneyde gerilim,TYCO almanya Yüksek Gerilim laboratuvarında ,0-50KV olarak,sıfırdan 50 KV a aşamalı olarak yükseltiliyor.
 
Selam arkadaşlar, hepimizin sanırım hem fikir olduğu kötü işçilik başlık ve ek patlamalarında en büyük etken olduğu.Bu işi ehil kişiler yapmalı.ancak 3M soğuk büzüşme teknolojisi kullanılan başlık ve eklerde ustalık gerekliliği biraz azalmıştır bant sarım gerekliliğin azalması ve ısı büzüşmelideki ısıtma anı hataları ortadan kalkmış.
Sanırım bu yeni teknolojiyi kullanmakta fayda var.
 
Kötü işçilik olduğu doğru, Piyasa firmaları ucuza eleman çalıştırıp bir elemana birden çok iş verip daha az kişi ile çalışmaya gidiyor oysa kablo başlığı yapım işi başlı başına bir profesyönellik gerektirir bunun için eğitim ardından verilen sertifikalı personellere yaptırmak gerekiyor. İşi yapan firma tesisi yada işi teslim ettikten sonra arkasına bakmıyor oysaki olan gene bize oluyo patlayan kablo başlığı bir beslemeyi devre dışı bırakıyo buda gene bize negarif olarak dönüyor. Bu işi yapan arkadaşlardan ricamız daha teknik olmaları ve acele etmemeleri en önemliside usulüne uygun malzeme ile çalışmalarıdır.
Herkese kazasız işler...
 
abilerim patlama nedenleri genelde başlığın tam oturtulamamasından kaynaklanıyor ve burdan alınan su nem tarzı durumlardan dolayı da patlamalara neden oluyor kendi görüşüm bu da kötü işciliği gösteriyor

saygılarımla
 
Son düzenleme:
arkadaslar birde dahili ve harici türleri var dahili başlık harici olarak kullanılırsa patlamaması sözkonusu bile olamaz.
 

___________________________________

kablo başlığı su değmişse en büyük etken odur ve sonra nemli yada başlık acarken fazla derinden alınmişsa bundan doayı olur
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hakikaten süper yorumlar var ya yemin olsun tüm arkdaşların yorumlarını teker teker okudum yarın bir o.g kablosunun başlığını yapacağım hiç bi fikrim yoktu nasıl yapıcamdan ama artık birazda olsa bilgim var teşekkürler konu içinde döküman paylaşan vede yorumlarıyla aydınlatan abilere
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…