Yüklediğim elektrik autocad çizimi ile alakalı basit bir soru?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
selam abiler. Salondaki kablolar direk odanın orta kısmından gitmek yerine neden yolu uzatarak merdivenin ordan dolaşarak gitmiş?

bu şekilde kablo güzergahının köşelerden gitmesinin sebebi: çizimde karışıklık olmasın diye sembolik olarak mi çizilmiş? yoksa uygulamada gerçekten kablonun bu güzergahta gideceğini mi gösteriyor?

Çünkü salonun zeminindeki şap altından gidebilirdi? ozaman çizim ortadan direk yukarı çizilirdi ama bu seferde karışık bir görüntü olurdu. Yani bu çizimler kabloların gidiş güzergahını mı gösteriyor?

 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bak arkadaşım ben bu güne kadar zeminden giden kablo görmedim, duvardaki tesisata işlem yapmak kolaydır bina fazla zarar görmez (estetik olarak) ve temizleyip düzeltmesi kolaydır. zemin ise her zaman kirlidir. bunlar benim kişisel görüşüm ne mimarım ne de mühendis
 
Pratikte şap altından aydınlatma bağlantısı haricinde tesisat döşemek kullanılmaz,kullanılan yer olurmu evet, başımızın belası yer buatlarında ,su girer arıza olur yeri kıramazsın zordur ,duvar her zaman iyidir , arıza tespiti , tamiri kolaydır .Bu projede merdivenden devam edip duvarları kullanmış zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…