Corleone3434
Üye
selamlar... Buaradaki kısımı yorumlayabilir miyiz? jeneratör ve şebekeden gelen hat elektrik- mekanik kilit'e giriyor... sonra:
1) neden 2 adet 4* 400 A kaçak akım şalteri var
2) neden 3 bara var...
3) Ve jeneratörün yaktığı elektriği faturaya yansıtmamak için sayaçlar nasıl bağlanmış? yani bu sayaçlar nerede olsaydı faturaya yansırdı ?
4) ve buradaki senaryo nedir? elektrik kesilince jeneratorün anahtarı kapanıyor ve ordan elektrik akımı mı ilerliyor?
Hocam bildiğim kadarıyla cevap yazim ben de bu şekilde bilmediklerimi öğrenim.
1-2 tane kak olması normal çünkü 2 giriş var şebeke ve generatör.olamaz diye bir kaide yok diye biliyorum
2-bara 3 değil 4 adet.sarı renkli olan topraklama barası.yazıyor sol altta.nötr de göstermemiş olabilir çok büyük bir hata veya olay değil kanımca zaten nötr olmadan devre tamamlanmaz biliyorsun ki.
3-bu sorunu anlamadım sayaç bağlantısının fatura yansımasıyla ne alakası olduğunu çözemedim bilen varsa yazsın inşallah.Ayrıca jeneratörün zaten tükettiği güç belli ya dizel ya benzinli onun sayaçla ne ilgisi var anlamadım?bu sorunu tekrar düzenleyip yazabilirsin.
4-genel olarak transfer senaryosu bellidir.şebeke gerilimi gittikten belli bir süre sonra jeneratör devreye girer ve şebeke geldiği zaman devreden çıkar ats dediği bu(automatic transfer system).bundan hariç bir senaryo varsa şartnamede belirtir örnek jeneratör manuel ise.
umarım yardımcı olmuşumdur yine yazarsan cvp vermeye çalışırım dilim döndüğünce.Başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?