yüksek gerılım trafolarında kondansator varmı?

Mesaj iki defa yazılmıştı.Biri silindi.
 
Son düzenleme:
10 KW. üzerindeki trafoların bobin sarımları enerji altında kaldıklarında bir kondansatör gibi davranış gösterek enerji depo ederler.Trafonun enerjisi kesildiğinde,ilk anlarda sargı uçlarına çıplak elle dokunmak ciddi Elektrik çarpmasına sebep olabilir.Ölçü aletlerinin yanması olasıdır.Enerji kesildikten sonraki zaman uzun ise,sargı kendi bünyesinde kapasiteyi deşarj eder.Enerjisi kesilen bir trafonun bobin uçları kalın bir kablo ile kısadevre edilip deşarj edilmeli,daha sonra yapılacak işlemin tamamlanması gerekir.Bilginize.
 
teşekkur ederım mantıklı olabılecek bır olay ben Elektrik konusunda ıddıalı değılım bır arkadaşım trafoların içinde kondansator var demıştı onun için konuyu açtım konuyu açmamla tatmın edıcı cevaplarda aldım teşekkur edıyorum tum ılgılenen arkadaşlara
 
konu kapanmış ama yg trafolarında hiç bir zaman sarglarında yani tank içersindeki sargıya kondasetör bağlı değildir ama kompanzasyon gereken yerelerde trafonun sekonderine paralele kondasetör bağlanarak atktif ve reaktif güç kontrol edilir ayrıca trafodan yg ve ag olna trafoya ag yerine örnek olarak primeri 220vac sekonderi 10vac diyelim sekonderine 10vac verilirse primerden 220vac alınır bilginiz olsun.
 
Yüksek gerilim trafolarında kondansatör bulunmaz,amma trafo sargıları enerji altında kaldıkları süre içinde bir kondansatör gibi davranarak gerilimi depo ederler.Trafonun enerjisi kesildikten hemen sonra sargı uçları çıplak elle ellenmemeli,ölçme işlemi yapılmamalıdır.Acil ölçme işlemi yapılacaksa,kalın bir kablo ile sargı uçları kısadevre edilip yükün boşaltılması gerekir.Aksi takdirde Elektrik şoku nedeniyle kişiler veya ölçü aletleri zarar görebilir.Bilginize.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…