Engelleme mümkün görünmüyor.
Engelleme için ölçüm sonuçlarının sağlığa uygun olmaması gerekir ki bu konuda kurallara uyuluyor. Yani durum yasal. Konuya ilişkin yasal durum:
https://www.milliyetemlak.com/dergi/araziden-yuksek-gerilim-hatti-gecerse/
Bir TEİAŞ görevlisinin konuya ilişkin forumlarda yaptığı açıklama:
(https://www.trakkulup.net/threads/t...ctiginde-imar-mewzuati-ne-sekilde-olur.73171/ )
Ynt: Tarladan Yüksek Gerilim Hattı Geçtiğinde İmar Mewzuatı Ne Şekilde Olur?
Cevap yazan Apsil rumuzlu TEİAŞ çalışanının yanıtı:
"Ben TEİAŞ ' ta çalışıyorum.. Yüksek gerilim geçen yere istediğini yapabilirsin ama kuralları var..
Ne gibi;
Direk dikilen yer(kamulaştırılan alan) gitmiş bir kere artık devletindir.. Tel geçen yer ise devlet ile senin ortak malın gibidir.. Buna irtifak alanı denir. Herhangi bir tesis yapmayı düşündüğün an tapunda şerh gözükür, gerekli izinler için gittiğin kurumlar seni TEİAŞ ' a yönelendirir, TEİAŞ ' a danışmadan yasal olarak herhangi bir tesis kuramazsın.
TEİAŞ ' a dilekçe ile başvuru yapar sonucunu beklersin.. Sana bir kroki verirler Tel altı irtifak alanı ve tel yüksekliğini gösteren.. Yüksek gerilim hattının gerilim yüküne göre 154kv hat için tele mesafe 5 m,380 kv için 8.70 olmak koşulu ile inşaata yasak bölge söz konusudur.
Kısaca tel altına tesis yapabilirsiniz.. Z "
Ortada garibinize gidecek bir durum yok, bu tavrınız beni ziyadesiyle üzdü.hazırlanan proje onaylı ise %99 taviz verilmez.
Çünkü 1 metre sağa veya sola kaydırılması önceki ve sonraki direkleri açıya sokacaktır. buda ilgili direkleri tepe kuvvetini kurtarmamasına yol açar.
uzun süre bu işlerle uğraşmam sebebi ile
ilgili yapılan kamuya hitap etmesi nedeniyle zorluk çıkarılmaması yönünde düşüncemdir.
Malesef ülkemizde, 10 dakika Elektrik kesintisine tahammül edilmezken hizmet getirilirken her türlü zorluğu göstermemiz çok garibime gitmektedir.
hele gele elektrik üretim santrallerine gösterilen zorluğa hayret içerisinde kalmaktayım. Doğal gaz çevrim santrallerine bağlı üretim içerisinde olmamız ve ülkemiz doğalgazda dışa bağımlı olması düşündürücüdür.
iletkenler zeminden 6 metre civarı yukarıda tesis edileceğinden dolayı ağaçlara zarar vermeyeceğini
bu yüksekliğe gelirse eğer sadece budama yapılcaktır.
Devletimiz bu hat için bi ödenek ayırması nedeniyle, vatandaş olarak ilgili kablonuzu kaydırmanız daha iyi olacaktır.
Bu haberi okurmusunuz bir ilçede yan yana kaç tane termik santral var?Ve daha bir kaç gün önce termik santrallere filtre takılmasını iktidar 2,5 yıl ertelemek istedi çok şükür Cumhurbaşkanı iktidardaki partinin bu isteğini VETO etti.Bende elektrik teknisyeniğim ama haberi okursanız Çanakkale Çan da iki,Adana Yumurtalıkta 4,Şırnak silopi de 2 bir ilçede birden fazla termik santral elektrik üretirken insanları zehirliyor bu ne kadar doğru bir işlem?Bu elektrik üretimi filtreler takılıp çevreye en az zarar verilerek yapılsa insanlar acaba bu kadar karşı çıkar mı?hele gele Elektrik üretim santrallerine gösterilen zorluğa hayret içerisinde kalmaktayım. Doğal gaz çevrim santrallerine bağlı üretim içerisinde olmamız ve ülkemiz doğalgazda dışa bağımlı olması düşündürücüdür.
Devlet e gelince tapunun önemli yokHer tarafı telle çevrili kapısında kilit olan bir özel mülkü sahibine herhangi bir telefon açmadan yazılı bir kağıt sunmadan yangından mal kaçırır gibi bahçeye zarar vererek girmek ne demek ? Sorarım size mal sahibi olarak nokta kadar hiç mi söz hakkım yok ?
Bu direkler için yapabileceğiniz birşey yok bildiğim kadarıyla dava açsanız belki de dava açma hakkınız bile yokTek merak ettiğim bu belirlenen noktalarda esneme olup olmayacağı ve bana haber verilmeden girilip kazı yapma haklarına sahipler mi ?
Fidan dikmemiş olmanız demişsiniz. Çok ağaç diktim.Ortada garibinize gidecek bir durum yok, bu tavrınız beni ziyadesiyle üzdü.
Vatandaş olarak kamu yararına olacak bir konuda devlete karşı gelme durumumuz zaten olamaz. Mesajınızdan anladığım kadarıyla 1 adet fidan yetiştirmemiş olduğunuzu düşünmekteyim.
Biz bu ağaçları çoluk çocuk tüm aile tırnaklarımızla kazıyarak ne emekler vererek yetiştirdik, direk yüzünden 4 tane ağacım kesilecek sizin için bir şey ifade etmeyebilirim ama direk alanı 2 metre kayarsa benim için çok şey ifade edeceğinden emin olabilirsiniz.
Her tarafı telle çevrili kapısında kilit olan bir özel mülkü sahibine herhangi bir telefon açmadan yazılı bir kağıt sunmadan yangından mal kaçırır gibi bahçeye zarar vererek girmek ne demek ? Sorarım size mal sahibi olarak nokta kadar hiç mi söz hakkım yok ? Evinizin orta yerine hiç tanımadığınız biri evin kapısını kırarak bir direk dikse bu duruma nasıl bakarsınız ? Size mesajınızdan dolayı kesinlikle kızmıyorum ama bu tarz işlerde bizlerin vatandaşlarında düşünülmesi gerekmez mi? Tek merak ettiğim bu belirlenen noktalarda esneme olup olmayacağı ve bana haber verilmeden girilip kazı yapma haklarına sahipler mi ?
Teşekkürler.
biraz siyasi olacak ama siz değiniğiniz için yazma gereğinde bulundum. Herkesten özür diliyorum. Cumhurbaşkanı halktan gelen tepkiler üzerine veto etti. o kanunun düzenlemesini kendisi istedi. çünkü AKP içerisinde kendisinden habersiz kuş uçmaz.Bu haberi okurmusunuz bir ilçede yan yana kaç tane termik santral var?Ve daha bir kaç gün önce termik santrallere filtre takılmasını iktidar 2,5 yıl ertelemek istedi çok şükür Cumhurbaşkanı iktidardaki partinin bu isteğini VETO etti.Bende Elektrik teknisyeniğim ama haberi okursanız Çanakkale Çan da iki,Adana Yumurtalıkta 4,Şırnak silopi de 2 bir ilçede birden fazla termik santral elektrik üretirken insanları zehirliyor bu ne kadar doğru bir işlem?Bu elektrik üretimi filtreler takılıp çevreye en az zarar verilerek yapılsa insanlar acaba bu kadar karşı çıkar mı?
Bakış açınız ve analojiniz hatalı,Sorarım size mal sahibi olarak nokta kadar hiç mi söz hakkım yok ? Evinizin orta yerine hiç tanımadığınız biri evin kapısını kırarak bir direk dikse bu duruma nasıl bakarsınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?